Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η… μάχη των ψηλών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η… μάχη των ψηλών

Το Eurohoops αναλύει τη… μάχη της γραμμής των ψηλών ενόψει του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό…

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (6/12) κι όπως είναι φυσιολογικό, από πλευράς Ολυμπιακού μεγάλο βάρος θα πέσει στον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος έχει αποδείξει πως είναι από τους κορυφαίους της Ευρώπης στην θέση 5 και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το κατά πόσο θα μπορέσει να τον αναχαιτίσει ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ουίλι Ριντ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί.

Από την άλλη περιμένουμε να δούμε και τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν μετά ακόμα μια εβδομάδα υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη σεζόν ο Παπαγιάννης βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό όσο ο Αμερικανός κόουτς βρισκόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ενώ αναφορικά με τον Ουάιλι, που ήταν και εισήγηση του Πιτίνο, θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα εμφανιστεί στο ντέρμπι.

Ας δούμε όμως τη μεγάλη μάχη στη θέση “5” με τη γλώσσα των αριθμών.

Παναθηναϊκός: Ουάιλι, Βουγιούκας, Παπαγιάννης

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τρεις σέντερ, με τον Παπαγιάννη και τον Βουγιούκα να είναι (στην θεωρία πάντα) αυτοί που θα κληθούν να μαρκάρουν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, λόγω όγκου και ύψους.

Ο Ουάιλι είναι με διαφορά ο πιο σταθερός σέντερ του Παναθηναϊκού, έχοντας τον περισσότερο χρόνο, τους πιο πολλούς πόντους στο ενεργητικό του και γενικά την καλύτερη απόδοση. Ο Παπαγιάννης είναι οριακά καλύτερος ριμπάουντερ, ενώ από την άλλη ο Βουγιούκας έχει κυρίως συμπληρωματικό ρόλο.

Ας δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα της “πράσινης” φροντ λάιν:

https://www.youtube.com/watch?v=U47TbZVHbNU

Ολυμπιακός: Μιλουτίνοφ, Ριντ, Ρούμπιτ

Φυσικά κι η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ δεσπόζει στη γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος αποτελεί τον πυλώνα του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση, ενώ από την άλλη ο Ουίλι Ριντ μπορεί να μην έχει δώσει πολλά με βάση τους αριθμούς, όμως χάρη σε εκείνον, ο “Μίλου” παίρνει πολύτιμα λεπτά ξεκούρασης τα οποία και χρειάζεται. Από την άλλη ο Ρούμπιτ δίνει και εκείνος λύσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να τον δούμε περισσότερο στο παρκέ, τόσο λόγω της πιθανής απουσίας του Ριντ, όσο και λόγω του Ουάιλι, με τον οποίο ταιριάζουν σωματικά.

Ας δούμε και εδώ αναλυτικά τα πεπραγμένα της ερυθρόλευκης φροντ λάιν:

Ας πάμε τώρα στα συμπεράσματα που βγαίνουν μέσα από τους αριθμούς που σας παραθέσαμε. Ο Ολυμπιακός παίρνει περισσότερους πόντους από τη θέση 5, πιο πολλά ριμπάουντ, οριακά περισσότερες ασίστ και έχει πολύ καλύτερη βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη οι “πράσινοι” υπερτερούν με πολύ μικρή διαφορά στα κλεψίματα, ενώ κάνουν λιγότερα λάθη.

Ένα ακόμα στοιχείο που βγαίνει από τους αριθμούς, είναι ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ από μόνος του έχει περισσότερα ριμπάουντ, περισσότερες ασίστ και μεγαλύτερο PIR από όλους τους σέντερ του Παναθηναϊκού μαζί. Γεγονός που από μόνο του αντικατοπτρίζει το πόσο σημαντικός παράγοντας θα είναι για την εξέλιξη του ντέρμπι η παρουσία του και τα φάουλ τα οποία θα χρεωθεί.

Βέβαια πολλές φορές σε παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, τα νούμερα πάνε… περίπατο, οπότε τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο παρκέ…

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter