Παναθηναϊκός: Σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Γαλατασαράι με 84 – 79

Παναθηναϊκός: Σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Γαλατασαράι με 84 – 79

Άλλο ένα «διπλό», το τρίτο της φετινής σεζόν, προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε μέσα στην Κωνσταντινούπολη, τη Γαλατασαράι, με 84 – 79, για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας του μπάσκετ κι έκανε αποφασιστικό βήμα για μία θέση στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί, αλλά στο δεύτερο άλλαξαν πρόσωπο κι έπαιξαν ένα πολύ καλό, επιθετικό παιχνίδι. Έτσι, παρά το κακό του ξεκίνημα, στη συνέχεια βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς και με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει… όργια (18 πόντους), πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και παράλληλα έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στην φάση των play off της Euroleague. Άξιοι συμπαραστάτες του Αμερικανού ήταν οι Κρις Σίνγκλετον και Τζέιμς Φελντέιν που πέτυχαν από 15 πόντους, με 3/6 τρίποντα ο πρώτος και 5/5 ο δεύτερος.

Στο 12-9 πλέον έφτασε ο Παναθηναϊκός, που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ κι έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη και γιατί όχι να κυνηγήσει το θαύμα της… τετράδας, ενώ απομένουν 9 αγωνιστικές. Από τους Τούρκους που πάλεψαν με νύχια και δόντια, ο Πλάις με 15 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ, ενώ από 14 πέτυχαν οι Σίλμπ και Μίτσοφ.

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος. Ένα πολύ κακό, όπως συνηθίζει στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια του, στο πρώτο 10λεπτο και ένα πολύ καλό -κυρίως επιθετικά – στο δεύτερο.

Το σερί 12-0 της Γαλατά στο ξεκίνημα (12-3) και το +11 στη συνέχεια (20-9), προήλθε από την κακή αμυντική συμπεριφορά και την αστοχία των «πρασίνων» στα σουτ εντός κι εκτός πεδιάς. Μόλις βγήκαν από το παρκέ οι Καλάθης (τραγικός και πάλι), Τζεντίλε (εκτός τόπου και χρόνου) και Μπουρούσης (μέτρια εμφάνιση) και μπήκαν οι Τζέιμς, Σίνγκλετον και Ρίβερς, τα πάντα άλλαξαν.

Με 8/13 τρίποντα και μεγάλη εμφάνιση από τον Σίνγκλετον (10π.) και Τζέιμς (8π.), ο Παναθηναϊκός μάζεψε σιγά-σιγά τη διαφορά κι έφτασε να προηγηθεί 3.7 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο με +5 (43-38), αλλά κατάφερε στο πολύ μικρό αυτό χρονικό διάστημα να «κοιμηθεί» στην άμυνα και ο Γκιουλέρ σα σε προπόνηση διαμόρφωσε το 43-40 (σκορ πρώτου 20λεπτου).

Στο +14 «εκτόξευσε» τη διαφορά στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός (60-46), αλλά ένα εκρηκτικό τρίλεπτο από τον Σίλμπ έκανε ξανά το ματς ντέρμπι (62-60). Ο Καλάθης, όμως, με καθοριστικούς πόντους στην τελευταία περίοδο (10 πόντους με 2/4 τρίποντα) και η καλή άμυνα των «πρασίνων» έφεραν την πολύτιμη νίκη με 84-79.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter