Παναθηναϊκός: Συμφωνία ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Συμφωνία ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

Μετά από δυόμισι μήνες, σκληρών διαπραγματεύσεων, που κάποια στιγμή είχαν οδηγήσει τις δύο πλευρές σε ρήξη ΠΑΕ και Ερασιτέχνης παναθηναϊκός κάθισαν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων και τελικά κατέληξαν σε συμφωνία για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Βοτανικό.

Βάσει της συμφωνίας, η ΠΑΕ θα καταβάλλει επί μονίμου βάσεως στον Αθλητικό Όμιλο το ποσό των 500.000 ευρώ το χρόνο για τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Από εκεί και πέρα, για κάθε εισιτήριο διαρκείας που θα πωλείται από την ΠΑΕ στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα «καρπώνεται» το ποσό των 50 ευρώ, ενώ παράλληλα, θα τεθεί σε εφαρμογή και η «υποχρεωτική» κάρτα φιλάθλου, έναντι 10 ευρώ για κάθε κανονικό εισιτήριο. Η «κάρτα φιλάθλου» θα πληρώνεται από κάθε φίλο της ομάδας που θα πηγαίνει στο γήπεδο για αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας, μόνο μία φορά το χρόνο, δίκην ενίσχυσης προς τον Ερασιτέχνη.

Επίσης, ο Α.Ο. δεν θα πληρώνει χρήματα για τη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των δικών του αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στην περιοχή του Βοτανικού -με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα, δηλαδή της κοινοπραξίας των τραπεζών Alpha Bank/Πειραιώς, βάσει των όσων προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα και το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη στις 20 Νοεμβρίου- και θα του παραχωρηθούν δωρεάν.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς των ανθρώπων του Α.Ο. και της ΠΑΕ, τα συνολικά, προβλεπόμενα έσοδα που θα έχει σε ετήσια βάση ο Ερασιτέχνης από τη συγκεκριμένη συμφωνία θα προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, δίνοντάς του πολύ μεγάλη «δυναμική».

Από εκεί και πέρα, το επόμενο (καθοριστικό) βήμα για να «τρέξει» σε σταθερή βάση το όλο πρότζεκτ, είναι η επικύρωση των διμερών συμβάσεων στις οποίες εμπλέκεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός από τη Γενική Συνέλευση του Α.Ο., με πλειοψηφία.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του γενικότερου lockdown η όλη διαδικασία θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο για να προχωρήσει και να φτάσει ως τη Γ.Σ., ωστόσο σε όλο αυτό το διάστημα θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό προς τα μέλη του, προκειμένου να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της συμφωνίας, μέχρι να πάνε στην… κάλπη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter