Παναθηναϊκός vs Γάλλων: Allez les… Verts* (Videos-Πίνακες)

Παναθηναϊκός vs Γάλλων: Allez les… Verts* (Videos-Πίνακες)

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε γαλλικό έδαφος έπειτα από 11 χρόνια, ενώ αντιμετωπίζει ξανά την Βιλερμπάν μετά το 2001 και το Eurohoops θυμίζει τις αναμετρήσεις των “πράσινων” με ομάδες της Γαλλίας, αλλά και τις μεγάλες στιγμές που έχει ζήσει στο Παρίσι!

Του Κώστα Γιαταγάνα

*”Πάμε Πράσινοι” θα μπορούσε να είναι παραφρασμένο για τις ανάγκες της αποστολής του Παναθηναϊκού στη Γαλλία το πασίγνωστο σύνθημα “Allez les bleus” που συνοδεύει όλες τις γαλλικές εθνικές ομάδες…

Η δεύτερη στροφή της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας έχει για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την δοκιμασία απέναντι στην Βιλερμπάν στο “Αστρομπάλ” (10/10, 21:45), σε ένα ταξίδι που έχουν… ξεχάσει να κάνουν στο “τριφύλλι” εδώ και κάμποσα χρόνια!

Από τη σεζόν 2008/2009 έχει να αντιμετωπίσει ομάδα από τη Γαλλία ο νταμπλούχος Ελλάδας και το Eurohoops θυμίζει τι συμβαίνει όταν ο Παναθηναϊκός τίθεται αντιμέτωπος με ομάδες από τη συγκεκριμένη χώρα, από την οποία πάντως έχει κάτι παραπάνω από ευχάριστες αναμνήσεις!

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν οι “πράσινοι”… πρωτοήπιαν το νέκταρ της επιτυχίας με μια πανάκριβη γαλλική σαμπάνια, πανηγυρίζοντας το πρώτο Ευρωπαϊκό στην ιστορία της ομάδας και του ελληνικού μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο, στις 11/4/1996, στο “Παλέ Ντε Μπερσί” των Παρισίων, μετά τη δραματική νίκη επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final Four (67-66)!

Ο Παναθηναϊκός θα έχει για πάντα το Παρίσι, όπου έραψε το πρώτο αστέρι στην εξάστερη εδώ και οκτώ χρόνια χρυσοποίκιλτη φανέλα του και τίποτα δε θα το αλλάξει αυτό. Ούτε καν το χαμένο Final Four στο ίδιο γήπεδο, για τη Σουπρολίγκα το 2001, όταν η Μακάμπι τον είχε νικήσει στον τελικό (81-67) και τον ανάγκασε να φύγει ηττημένος από τον μοναδικό ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του.

Βιλερμπάν, 18 χρόνια μετά

Κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν (2000/2001) στο δρόμο για το Παρίσι, το “τριφύλλι” είχε βρει απέναντί του για τελευταία φορά την αντίπαλο που τον περιμένει για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην έδρα της Βιλερμπάν στις 15/3/2001 είχε συνδυαστεί με “διπλό” 86-92), με 22 πόντους του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, 14 του Φραγκίσκου Αλβέρτη και 12 του Αντώνη Φώτση.

Η ελληνική ομάδα ήταν νικήτρια και στην αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ (86-82), με 21 πόντους του Αλβέρτη, 19 του Μποντιρόγκα και 18 του Ρέμπρατσα, με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές, λίγα χρόνια νωρίτερα, τη σεζόν 1996/1997, με τη Βιλερμπάν να… αλώνει το ΟΑΚΑ (66-72) και τον Παναθηναϊκό να απαντά με το ίδιο νόμισμα στο “Αστρομπάλ” (74-80)!

Άριστα 10!

Η προϊστορία του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν έχει τέσσερις αναμετρήσεις και καμία εξ αυτών στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας, ενώ από το 2001 οι “πράσινοι” έχουν συναντήσει συνολικά δέκα φορές γαλλική ομάδα και συγκεκριμένα τις Ορτέζ, Ροάν και Νανσί.

Η Νανσί είναι και η τελευταία χρονικά, αφού ήταν απέναντί του τη σεζόν 2008/2009, όπου το “τριφύλλι” είχε κάνει το 2/2, ενώ μετρά το απόλυτο 10/10 κόντρα σε Γάλλους, με 6/6 απέναντι στην Ορτέζ, 2/2 με τη Νανσί και 2/2 με τη Ροάν, στην έδρα της οποίας έχουν πετύχει τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα!

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter