Παναθηναϊκός vs. Ομπράντοβιτς: Τον έχει στις πρώτες φάσεις, απαντά ο Σέρβος στα playoffs

Παναθηναϊκός vs. Ομπράντοβιτς: Τον έχει στις πρώτες φάσεις, απαντά ο Σέρβος στα playoffs

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φιλοξενείται για ένατη φορά στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και το Eurohoops πραγματοποιεί μια μίνι αναδρομή στα πεπραγμένα των συγκεκριμένων αγώνων.

Πάντα η επιστροφή του «Ζοτς» στο γήπεδο που έχει περάσει 13 χρόνια (1999-2012) ως οικοδεσπότης και έχει μεγαλουργήσει γιγαντώνοντας παράλληλα τους “πράσινους” στο ευρωπαϊκό στερέωμα αποτελεί από μόνη της μεγάλη είδηση. Τα “ντεσιμπέλ” του ζεστού καλωσορίσματος από τους φιλάθλους του “τριφυλλιού” κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η συγκίνηση είναι διάχυτη τόσο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, όσο και στον ίδιο τον Σέρβο που αναγκάζεται να καθίσει στον πάγκο του φιλοξενούμενου, γεγονός υποθέτουμε πολύ άβολο και ασυνήθιστο.

Μπορεί πλέον να έχουν περάσει επτά σεζόν από το διαζύγιο του “άρχοντα των δαχτυλιδιών” με τους “πράσινους” και οκτώ επισκέψεις του ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ, όμως οι “δεσμοί” είναι τόσο ισχυροί που ποτέ η συγκεκριμένη εικόνα δεν θα θεωρείται φυσιολογική.

Οι 13 σεζόν και τα 23 τρόπαια

Τα 23 τρόπαια του ως προπονητής στο “τριφύλλι” εκ των οποίων τα πέντε αφορούν κατακτήσεις Ευρωλίγκας (!) δεν πρόκειται να τα λησμονήσει κανείς που εμπλέκεται με το μπάσκετ. Όταν έφτασε στον Παναθηναϊκό το 1999 ούτε ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος των “πρασίνων” δεν περίμενε τέτοια επιτεύγματα. Βέβαια οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι του παρείχαν όλα τα “υλικά” για την επιτυχία, όμως ο ίδιος ήξερε να τα διαχειριστεί σωστά.

Από το επιτυχημένο Final Four της Θεσσαλονίκης την πρώτη του χρονιά (1999-2000) μέχρι τον τελικό του Κύπελλο Ελλάδος στην τελευταία του ως κόουτς του “τριφυλλιού” (2011-2012) ποτέ δεν έπαψε να παίρνει τίτλους και να κάνει περήφανους τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα τρόπαια και οι συμμετοχές σε Final Four του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό:

Το 5-1 του Παναθηναϊκού σε Κανονική περίοδο, Top 16 και το 2-0 του Ομπράντοβιτς σε playoffs

Παρόλα αυτά οι αθλητικές σχέσεις καμιά φορά “χαλάνε” είτε με φιλικό, είτε με άσχημο τρόπο και δυο πλευρές με πολλές σεζόν παράλληλων βίων έρχονται αντιμέτωπες στο παρκέ. Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση που σχολιάζουμε σε αυτό το κείμενο. Οι Παναθηναϊκός και Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχουν τεθεί αντίπαλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνολικά 15 φορές, με τον “Ζοτς” να έχει προβάδισμα με 10 νίκες έναντι… πέντε των “πρασίνων”.

Όσον αφορά τις κόντρες στο ΟΑΚΑ, είναι οκτώ τον αριθμό και τα εξαγόμενα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Από τις 20 Μαρτίου 2014 που ο Σέρβος προπονητής επισκέφτηκε ως κόουτς της αυριανής (17/12 21:00) αντιπάλου του “τριφυλλιού” Φενερμπαχτσέ και απολύτως φυσιολογικά έτυχε θερμού καλωσορίσματος, έχουν διεξαχθεί έξι ματς Κανονικής περιόδου, Top 16 και δυο playoffs.

Στην πρώτη κατηγορία ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνει περίφημα έχοντας πέντε επικρατήσεις και μόλις μια αποτυχία, ενώ όταν οι “πράσινοι” αντιμετώπισαν την Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα playoffs της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 με πλεονέκτημα έδρας, η ομάδα του Σέρβου προπονητή κυριάρχησε απόλυτα, πραγματοποίησε δυο συνεχόμενα “break” στην κατάμεστη έδρα του Παναθηναϊκού και μετέπειτα προκρίθηκε με “swipe” στην τελική τετράδα όπου κατέκτησε της Ευρωλίγκα. Στο ΟΑΚΑ αύριο (17/12) δεν θα υπάρχουν όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής φίλαθλοι καθώς ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για γεγονότα στο εντός έδρας παιχνίδι τους απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως και πάλι η συνάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την παλιά του ομάδα θα έχει βαθμολογικό και συναισθηματικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά οι εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού απέναντι στην Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Πηγή: Eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter