Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Την ανέτρεψε και την γκρέμισε από τον κορυφή

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Την ανέτρεψε και την γκρέμισε από τον κορυφή
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός έσπασε με ανατροπή το αήττητο της ΑΕΚ στα ντέρμπι (2-1), στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Παράλληλα γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας στην οποία πλέον βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, τον οποίο υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή στην «OPAP Arena».

H AEK μπήκε φουριόζα στο ντέρμπι και αιφνιδίασε με το πρέσινγκ τους «πράσινους». Κάπως έτσι κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5’ με τον Ελίασον να κλέβει τη μπάλα από τον Χουάνκαρ και να γυρίζει στο κέντρο της μικρής περιοχής με τον Βίντα να κάνει με σουτ το 0-1.

Η Ενωση κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 10’ όταν από γύρισμα του Ιωαννίδη ο Μπερνάρντ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και στο 12’ ήταν η σειρά του Τσούμπερ να χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε το ρυθμό του μετά το 20λεπτο και στο 26’ πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Μπακασέτα από γύρισμα του Αράο (δεν πανηγύρισε το γκολ) αλλά το τέρμα ακυρώθηκε γιατί ο Αράο ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι «πράσινοι» δεν απογοητεύτηκαν και ήταν εκείνοι που πίεσαν ασφυκτικά την ΑΕΚ, οδηγώντας την σε πολλά ατομικά λάθη. Ετσι στο 32’ ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Μουκουντί μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Αθανασιάδη που απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Αράο που έδωσε δίπλα στον Μπακασέτα κι αυτός με δυνατό συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 1-1. Και πάλι ο πρώην άσος της ΑΕΚ δεν πανηγύρισε την επιτυχία του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά μετά (34’), ο Ιωαννίδης έκλεψε πάλι τη μπάλα από τον Μουκουντί, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε έξοχα τον Αθανασιάδη για το 2-1. Τα «δώρα» του Μουκουντί αξιοποιήθηκαν στο έπακρο…

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα από το 40 έως το 45′ + 2′. Πάτησε 3 φορές στην περιοχή, αλλά είχε κακές τελικές επιλογές.

Στο β’ μέρος οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με τις ίδιες ενδεκάδες με τον Παναθηναϊκό να μένει πιο πίσω και να δίνει χώρο στην ΑΕΚ που πίεσε και τους «πράσινους» να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Στο 55’ δυνατό σουτ του Ιωαννίδη έφυγε ξυστά άουτ. Στο 57’ ο Αλμέιδα προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές (!) προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να φρεσκάρει την επίθεση της. Στο 63’ σουτ του Αραούχο μπλόκαρε ο Ντραγκόβσκι, ενώ ο Αραούχο απείλησε και στο 75’.

Το ματς δεν είχε τον εξουθενωτικό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, καθώς μετά το 60’ οι παίκτες κυριάρχησαν και τα πολλά φάουλ έκοβαν τον ρυθμό. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 92’ το φάουλ του Γκατσίνοβιτς από εξαιρετική θέση έδιωξε σε κόρνερ ο Ντραγκόβσκι. Στο επόμενο λεπτό δημιουργήθηκε ένταση μπροστά στον πάγκο της ΑΕΚ και ακολούθως σέντρα του Αμραμπατ και η κεφαλιά του Πόνσε έφυγε άουτ.

Ο Πορτογάλος Περέιρα «κιτρίνισε» τους Γιόνσον, Μπερνάρντ, Μουκουντί, Ιωαννίδη, Μάνταλο, ενώ απέβαλε τον τεχνικό διευθυντή των γηπεδούχων τον Παπαδημητρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88’ Βιλένα), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Μπερνάρντ (79’ Λημνιός), Μπακασέτας (88’ Πέρεθ), Ιωαννίδη.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Γιόνσον (70’ Αμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57’ Αραούχο), Γκαρσία (57’ Πόνσε).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter