Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72: «Πράσινο» το πρώτο ντέρμπι του Κυπέλλου (Videos)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72: «Πράσινο» το πρώτο ντέρμπι του Κυπέλλου (Videos)

Δυσκολότερα απ’ ότι αναμενόταν κέρδισε ο Παναθηναϊκός το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας: 79-72 την ΑΕΚ στο Ηράκλειο.

Οι «πράσινοι» ξέφυγαν για πρώτη φορά στο τέλος του α’ ημιχρόνου με σερί 7-0. Το σκορ έγινε 39-30 με τρίποντο του ασταμάτητου Ντίνου Μήτογλου στην εκπνοή και η διαφορά διευρύνθηκε στην γ΄περίοδο (59-45). H «Ένωση» μείωσε σε 59-55 και αργότερα 74-70 με τρίποντα του Όστιν Χόλινς, αλλά ένα λάθος του Ραντλ και 2/2 βολές του Γκραντ στο κρίσιμο σημείο σφράγισαν τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν έπαιξε πλήρης, αφού ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε με 2 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής. O κορυφαίος Μήτογλου πέτυχε 17 από τους 22 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ματίας Λεσόρ πρόσθεσε 16 και 10 ριμπάουντ, ο Τζέριαν Γκραντ 13, ο Κέντρικ Ναν 12 και ο Μάριους Γκριγκόνις 11.

Από την ΑΕΚ του Ηλία Ζούρου, που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Τίλμαν, ξεχώρισε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας πέτυχε 18 πόντους στο παιχνίδι της επανεμφάνισής του. Διακρίθηκαν και οι Μακρέι 14, Ραντλ 10, Χόλινς 8.

Ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά θα προκύψει από το πατροπαράδοτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, το βράδυ της Πέμπτης (9 μ.μ.). Στους προημιτελικούς της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι (6 μ.μ.) και ο Προμηθέας τον Πανιώνιο (9 μ.μ.).

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο και ο τελικός το βραδάκι της Κυριακής. Το φάιναλ-8 φιλοξενείται, όπως και πέρυσι, στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter