Παναθηναϊκός – Αρης 0-1: Του «ψαλίδισε» τις ελπίδες για τον τίτλο και του έστειλε μήνυμα για το Κύπελλο

Παναθηναϊκός – Αρης 0-1: Του «ψαλίδισε» τις ελπίδες για τον τίτλο και του έστειλε μήνυμα για το Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ και να τη πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας στην 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, αφού ο Αρης χωρίς άγχος τον νίκησε 1-0 στο «Απ. Νικολαϊδης» στη… πρόβα τελικού του κυπέλλου και του «ψαλίδισε» κατά πολύ τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο.

Μόλις στο 1’10’’ του ματς ο Αρης αιφνιδίασε τον Pαναθηναϊκό όταν από σέντρα του Γκαρθία ο Ζαμόρα με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1). Λίγο αργότερα στην πρώτη αντίδραση των «πράσινων» στο 8’ ο Κουέστα έσωσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ούγκο, ενώ στο 26’ ο Ντραγκόφσκι έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, ο Ζαμόρα τη πήρε κι εκτέλεσε προς την άδεια εστία αλλά ο Ούγκο ήταν εκείνος που έσωσε το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πιέσει τον Αρη που είχε όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα κι έβγαινε σε ταχύτατες αντεπιθέσεις προσπαθώντας να αιφνιδιάσει για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους.

Στο β’ μέρος και γνωρίζοντας για την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι έγιναν πιο πιεστικοί με την είσοδο στο ματς των Σπόραρ και Μαντσίνι, αλλά ο Αρης ήταν εκείνος που έχασε την τεράστια ευκαιρία στο 52’ για το 0-2. Σε πάσα από τα δεξιά ο Ζαμόρα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, γύρισε έκανε το σουτ το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός είχε την καλή στιγμή του με τον Σπόραρ στο 54’.

Χωρίς άγχος ο Αρης, νευρικός ο Παναθηναϊκός και χωρίς φαντασία, προσπαθούσε ανορθόδοξα να πιέσει κι έκανε πολλά λάθη, με τον Αρη να γίνεται πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του. Ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα κι έριξε στο ματς και τον τρίτο επιθετικό του τον Γερεμέγεφ μήπως βρει μια ακόμη ανατροπή στα φετινά πλέι οφ.

Στο 69’ ο Κουέστα σταμάτησε τη βολίδα του Μπακασέτα, ενώ στο 77’ πρόλαβε τον Σπόραρ πριν πλασάρει. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν πολύ την πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά ήταν τόσο αγχωμένοι που κάθε φορά που έμπαιναν στη περιοχή φώναζαν για πέναλτι (ζήτησαν τρία). Και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απείλησαν καθόλου στα 7 λεπτά των καθυστερήσεων, αφού αναλώθηκαν σε συνεχείς σέντρες…

Ο Αζέρος Αγκάγεφ «κιτρίνισε» τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Αράο, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Μπακασέτα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούρισιτς), Βιλένα (63’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Ζαμόρα (65’ Μορόν).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter