Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2: Ανατροπή και πρώτη ήττα του Φατίχ Τερίμ στην Ελλάδα

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2: Ανατροπή και πρώτη ήττα του Φατίχ Τερίμ στην Ελλάδα
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/ EUROKINISSI)

Εντυπωσιακός ο Ατρόμητος νίκησε και με ανατροπή στο σκορ με 2-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, υποχρεώνοντας τον Φατίχ Τερίμ στην πρώτη του ήττα στην Ελλάδα. Η ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη στο Περιστέρι και η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Βόλου.

Ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε να ξεκινήσει στην ενδεκάδα και τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του τους Μπακασέτα, Ούγκο, Ακαϊντίν και Ντραγκόφσκι. Από την άλλη πλευρά ο Σάσα Ιλιτς έκανε επτά αλλαγές στην 11άδα του σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν στο ματς με την ΑΕΚ από την οποία η ομάδα του συνετρίβη με 5-0.

Μόλις στο 10’ ο Τάσος Μπακασέτας με δυνατό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. Και στο επόμενο λεπτό ο αρχηγός της εθνική πέρασε κάθετη στον Τζούριτσιτς αυτό γύρισε στον Αϊτόρ που με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα έως το… 25’. Στο σημείο αυτό σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Γιουμπιτάνα έβγαλε σε θέση βολής τον Ερλινγκμαρκ, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Ντραγκόφσκι αλλά ο Αντζιέλσκι πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε 1-1. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά μετά την εξέταση από το VAR μέτρησε. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στο  Ατρόμητο που στο 32’ έχασε ευκαιρία με τον Εντερ για την ανατροπή αλλά ο Ντραγκόφσκι έσωσε τους «πράσινους». Οι γηπεδούχοι στο 34΄έχασαν με τη σειρά τους μεγάλη ευκαιρία με τον Μαντσίνι.

Οι φιλοξενούμενοι όμως με άλλον αέρα πλέον, έφταναν πιο εύκολα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και στο 42’ σε μια αντεπίθεση για σεμινάρια, ο Αντζιέλσκι έδιωξε σε κόρνερ των γηπεδούχων, ο Ρομπάιγ έκανε ανενόχλητος κούρσα 50 μέτρων κι έβγαλε στον Γιουμπιτάνα που πλάσαρε στην κίνηση των Ντραγκόφσκι κι έγραψε το 1-2…

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει για γρήγορη ισοφάριση αλλά παίζοντας χωρίς σέντερ φορ διευκόλυνε τους αμυντικούς του Ατρομήτου να διώχνουν εύκολα τις όποιες φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο 62’ αλλά το πλασέ του Αϊτόρ από πάσα του Μπακασέτα έφυγε άουτ. Στο 67’ ήταν σειρά του Βαλένσια να χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 1-3. Στο 74’ ήταν σειρά του Μπερνάρντ να πλασάρει πάνω στον Τσιντώτα και στο 76’ το σουτ του Μλαντένοβιτς έφυγε λίγο άουτ. Οι «πράσινοι» πίεσαν περισσότερο για την ισοφάριση στο διάστημα αυτό και στο 79’ σουτ του Αϊτόρ από πολύ καλή θέση στην περιοχή έφυγε άουτ. Στο 88’ το ματς πήρε φωτιά καθώς το VAR φώναξε τον διαιτητή να δει μια μονομαχία Ασεβέδο-Ιωαννίδδη στη γραμμή της περιοχής και ο ρέφερι έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε α λα Πανένκα ο Ιωαννίδης και ο Τσιντώτας απέκρουσε. Ο φορ του Παναθηναϊκού προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ, ο Τσιντώτας έδιωξε η μπάλα πήγε πάλι στο δοκάρι και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε και κράτησε το 1-2.

Ο Διαμαντόπουλος «κιτρίνισε» τους Γιουμπιτάνα, Πομόνη, Ερλινγκμαρκ, Ασεβέδο, Τσακμάκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Αράο (71’ Πέρεθ), Βιλένα (60’ Μπερνάρντ), Μπακασέτας (71’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Μαντσίνι (88’ Ζέκα), Τζούρισιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65’ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ (Καραμάνης), Έντερ, Βρακάς (65’ Βαλένσια), Ρομπάιγ (72’ Πομόνης), Γιουμπιτάνα (65’ Κουέν), Ανγκιέλσκι (90’+4’ Βέργος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter