Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας είπε την τελευταία λέξη (Video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας είπε την τελευταία λέξη (Video)

Στα χέρια του Παναθηναϊκού πέρασε οριστικά και αμετάκλητα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά τη νίκή επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ: 77-71. με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Κώστα Σλούκα. Τον αγώνα, που έγινε στα πλαίσια του γ’ γύρου της Basket League, παρακολούθησαν 14.000 ενθουσιώδεις θεατές στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι μετά το 15-16 με πρωταγωνιστές τους Σλούκα, Ναν, Μήτογλου και εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους απέναντι στον αγνώριστο Ολυμπιακό, 34-17. Οι Φαλ και Γουίλιαμς-Γκος αφύπνισαν τους φιλοξενούμενους και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 38-33.

Τα τρίποντα του ζεστού Κάνααν έφεραν το ματς στον πόντο και οι «κόκκινοι» προσπέρασαν με τον Μουσταφά Φαλ: 47-48. Το τέταρτο φάουλ του Κέντρικ Ναν δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε ξανά το προβάδισμα: 59-53 με καλάθι του Παπαπέτρου και 68-63 με τρίποντο του Ντίνου Μήτογλου.

 

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη (68-68), αλλά ο αγώνας διακόπηκε για 15 λεπτά λόγω βλάβης στο χρονόμετρο. Μετά την επανέναρξη, ο Ναν έγραψε το 72-68 και ο Κώστας Σλούκας έδωσε τη χαριστική βολή στην παλιά του ομάδα με τρίποντο στα 36’’ (75-71, μετά από άστοχο σουτ του Γουόκαπ) και 2/2 βολές αμέσως μετά. Στο φινάλε απειλήθηκε και επεισόδιο ανάμεσα στους δύο προπονητές.

Ο Κέντρικ Ναν πέτυχε 17 πόντους για τον Παναθηναϊκό. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Σλούκα 10 (7 ασ.), Βιλντόσα 2, Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις 5, Παπαπέτρου 4, Ερνανγκόμεθ 11, Μήτογλου 15, Λεσόρ 13. Eκτός δωδεκάδας έμειναν ο τραυματίας Γκραντ και ο ασθενής Κ. Αντετοκούνμπο.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού με 18 πόντους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρέταξε και τους Γουόκαπ 5, Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκη 3, Κάνααν 15, ΜακΚίσικ 3, Παπανικολάου 4, Πίτερς 10, Φαλ 10 (9 ρ.), Ράιτ 3. Απουσίασε ο τραυματίας Πετρούσεφ, ενώ ο Μιλουτίνοφ έμεινε εκτός αποστολής.

Όλοι οι απόντες του αποψινού ντέρμπι υπολογίζεται ότι θα παίξουν κανονικά την επόμενη εβδομάδα στα πλέι-οφ της Euroleague, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός μία από τις Μακάμπι, Βασκόνια. Ο αντίπαλος των «πρασίνων» θα μαθευτεί αύριο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter