Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης έμαθαν πιθανούς αντιπάλους στις επόμενες φάσεις – Αναλυτικά οι κληρώσεις

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης έμαθαν πιθανούς αντιπάλους στις επόμενες φάσεις – Αναλυτικά οι κληρώσεις

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (21/7) στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας οι κληρώσεις για τον τρίτο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τις ελληνικές ομάδες να μαθαίνουν τους πιθανούς αντιπάλους τους, είτε σε περίπτωση πρόκρισης, είτε σε ενδεχόμενο αποκλεισμού από την επόμενη φάση.

Παναθηναϊκός: Σερβέτ ή Βικτόρια Πλζεν στον 3ο προκριματικό του Champions League, απέναντι σε Μπεσίκτας ή Σαχτάρ αν αποκλειστεί από τη Ρέιντζερς.

Ο Παναθηναϊκός, εφόσον ξεπεράσει τη Ρέιντζερς, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν – Σερβέτ. Οι δύο ομάδες προέρχονται από αξιόλογες σεζόν στα εθνικά τους πρωταθλήματα, με τη Βικτόρια Πλζεν να τερματίζει 2η πίσω από τη Σλάβια Πράγας και τη Σερβέτ να ολοκληρώνει επίσης 2η, πίσω από τη Βασιλεία.

Η Πλζεν διαθέτει ρόστερ αξίας 59,18 εκατ. ευρώ και έφτασε έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Τσεχίας, ενώ η Σερβέτ, με δυναμική 22,05 εκατ. ευρώ, αποκλείστηκε νωρίς από το Κύπελλο Ελβετίας. Αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός, θα είναι γηπεδούχος στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ στις 5 ή 6 Αυγούστου, με τη ρεβάνς να διεξάγεται εκτός έδρας.

Η Σαχτάρ ξεκίνησε τις τρέχουσες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τον 1ο Προκριματικό Γύρο του Europa League, όπου στο ντεμπούτο του Αρντά Τουράν συνέτριψε στο «Στόζιτσε Στέιντιουμ» της Λιουμπλιάνα με 6-0 την φινλανδική Ίλβες. Η ρεβάνς έληξε χωρίς σκορ και πλέον οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν στον Β΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League την Μπεσίκτας.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα καλή η περσινή σεζόν για την Μπεσίκτας, αφού με 62 βαθμούς τερμάτισε στην 4η θέση του Πρωταθλήματος και το -33 από την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ. Εξασφάλισε πάντως ένα εισιτήριο για το Europa League. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση, εκεί όπου γνώρισε τον αποκλεισμό από την Γκέζτεπε.

ΠΑΟΚ: Κληρώθηκε με Βόλφσμπεργκερ

Η κλήρωση του Europa League έφερε στον ΠΑΟΚ την αυστριακή Βόλφσμπεργκερ, σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα περάσει τον Β’ προκριματικό γύρο. Η Βόλφσμπεργκερ είχε μια έντονη σεζόν στην αυστριακή Bundesliga, τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση, αλλά κατέκτησε το πρωτάθλημα στα play-off, ήταν το πρώτο τρόπαιο της ομάδας στα 94 χρόνια της ύπαρξής της.

ΑΕΚ: Άρης Λεμεσού ή Ακαδημία Πούσκας

Αν η ΑΕΚ αποκλείσει τη Χάποελ Μπερ Σεβά στον Β’ προκριματικό γύρο του Conference League, θα συναντήσει τον νικητή της αναμέτρησης Άρης Λεμεσού – Ακαδημία Πούσκας. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 7 Αυγούστου σε Κύπρο ή Ουγγαρία, ενώ η ρεβάνς έχει οριστεί για τις 14 Αυγούστου στην OPAP Arena.

Η Ένωση έχει μπροστά της ένα απαιτητικό εμπόδιο με τη Χάποελ, αλλά οι αντίπαλοι στον τρίτο γύρο δείχνουν, θεωρητικά, στα μέτρα της, ενόψει της προσπάθειας πρόκρισης στη League Phase.

Άρης: Με Ομόνοια ή Τορπέντο Κουτάισι

Ο Άρης, αν προκριθεί από την Αράζ Ναχτσιβάν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα επικρατήσει στο ζευγάρι Ομόνοια – Τορπέντο Κουτάισι.

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην 3η θέση του κυπριακού πρωταθλήματος, απέχοντας 14 βαθμούς από την πρωταθλήτρια Πάφο. Διαθέτει εμπειρία στην Ευρώπη και ήδη από πέρσι είχε καταφέρει να φτάσει στη League Stage του Conference League. Από την άλλη, η Γεωργιανή Κουτάισι με μόλις 6,5 εκατ. μπάτζετ φαντάζει ιδανική αντίπαλος για τον Άρη. Το πρώτο ματς , αν περάσει, θα γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 7 Αυγούστου, με τη ρεβάνς στις 14 του μήνα.

Το μονοπάτι των ελληνικών ομάδων προς τους ομίλους είναι απαιτητικό αλλά όχι απροσπέλαστο. Με προσεκτικό σχεδιασμό και συγκέντρωση στους αρχικούς γύρους, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης έχουν μπροστά τους ευκαιρίες να συνεχίσουν την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα και να αυξήσουν τη βαθμολογική συγκομιδή της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA.

Documento Newsletter