Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας Παίδων

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας Παίδων

Την αντίδρασή στην ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ και κηρύσσει την Τετάρτη Παναττική στάση εργασίας.

Δείτε επίσης: Σύλλογος «Φλόγα» για Παιδοογκολογικό «Αγία Σοφία»: Η πρόταση που κατατέθηκε είναι πρόχειρη, επιφανειακή

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: Εισήχθη στο Βουλή το Νομοσχέδιο με το οποίο για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται.Αυτό συμβαίνει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη,αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών.

Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.00 –15.00 και συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter