Πανδημία: Ψέματα και διαστρεβλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να καλύψει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πανδημία: Ψέματα και διαστρεβλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να καλύψει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με μισές αλήθειες, διαστρεβλώσεις και καθαρά ψέματα προσπάθησε να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη στις σαφείς θέσεις και την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παραποιώντας και τη σημερινή ειδησεογραφία ο Χρήστος Ταραντίλης είχε το θράσος να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειμμα ενημέρωσης προσπαθώντας να ωραιοποιήσει τη φαιδρή εικόνα της κυβέρνησης, τους τραγικά χαμηλούς αριθμούς εμβολιασμών, την απραξία στο ΕΣΥ αλλά και το έλλειμμα οργάνωσης και προετοιμασίας. 

Ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε στην πρόταση Τσίπρα για παραγωγή του εμβολίου στην Ελλάδα (μετά από άδεια για τις πατέντες) εκλαμβάνοντας πως η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα ήταν για διμερείς αγορές εμβολίων από τις ίδιες της εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση Τσίπρα για την πανδημία: Αγορά πατέντας εμβολίων και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών (Video)

Έτσι, ο κ. Ταραντίλης αρκέστηκε να πει τη μισή αλήθεια – δηλαδή ψέματα – κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η οποία «επανέλαβε με ξεκάθαρο τρόπο ότι “κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα”».

Καταλήγει μάλιστα με μια ψευδή και επικοινωνιακή «ακαδημαϊκή» ερώτηση, αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να παραβιάσουμε «την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία», συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι ξεκάθαρα εις βάρος της χώρας»

Μόνον που – πέραν του ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι αυτή-, ο κ. Ταραντίλης ξέχασε να πει τις αντιδράσεις αφού αποκαλύφθηκε πως η Γερμανία έχει ήδη από μόνη της και από τον Σεπτέμβριο παραγγείλει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην Pfizer…

Στο θέμα αναφέρθηκε και η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Politico όπου σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της Γερμανικής προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2020, το Βερολίνο ήθελε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, υπογράφοντας δικά του συμβόλαια με την BioNTech/Pfizer την CureVac.

Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως μη ενημερωμένο φαίνεται πως δεν είχε καν μια πλήρη εικόνα, ή απλά ψεύδεται.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Κύπρου συζητά αγορά εμβολίων από το Ισραήλ:

«Η Κύπρος αποτάθηκε στο Ισραήλ με στόχο την εξασφάλιση εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό. Την σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πολίτη», στον Μανώλη Καλατζή και τον Κώστα Κωνσταντίνου», αναφέρει δημοσίεμα του politis.com.cy.

Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου υποσχέθηκε στον Πρόεδρο να εξετάσει το ενδεχόμενο με τις αρμόδιες Αρχές του Ισραήλ και να επανέλθει εντός των προσεχών ημερών.

Όσον αφορά στην πρόταση για την αγορά της πατέντας εμβολίων από την Ε.Ε. Ο κ.Ταραντίλης υπενθύμισε την θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Απριλίου με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο, για την ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας του εμβολίου ώστε να αποτελέσει δημόσιο αγαθό και να καταστεί δυνατή η οργάνωση της παραγωγής σε πολλές τοποθεσίες.

Μόνον που από τότε ως τώρα δεν φαίνεται να έχει γίνει τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης, ακολουθώντας την απραξία, ό,τι ακριβώς έκανε και με το ΕΣΥ.

Κατόπιν αυτών αναρωτιέται κανείς αν τελικά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αγνοεί σημαντικά στοιχεία της καθημερινότητας και της ειδησεογραφίας, ή απλά προτιμά τα μικροκομματικά ψεύδη.  

Τελικά όπως φαίνεται προτιμούν τη διαχείριση του χρόνου αφού αντί του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με στόχο μια εις βάθος συζήτηση για την επόμενη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Έτσι προσπαθούν να αποδράσουν των ευθυνών τους με εντυπώσεις που θα δημιουργήσουν τα φιλικά Μέσα Ενημέρωσης και όχι χαράζοντας ουσιαστική γραμμή για την επόμενη μέρα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter