Pandora Papers: Η οικογένεια του Αζέρου προέδρου έκανε τζίρο με ακίνητα στη Βρετανία ύψους 467 εκατ. ευρώ

Pandora Papers: Η οικογένεια του Αζέρου προέδρου έκανε τζίρο με ακίνητα στη Βρετανία ύψους 467 εκατ. ευρώ

Σοβαρά οικονομικά στοιχεία για την οικογένεια του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ φέρνουν στο φως οι αποκαλύψεις των Pandora Papers.

Σύμφωνα με αυτά η οικογένεια του προέδρου έκανε αγοραπωλησίας ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα τελευταία 15 χρόνια συνολικού ύψους 467 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και γαιών του Βρετανικού Στέμματος (Crown Estate), που αγόρασε περιουσία από την οικογένεια του Αλίγιεφ, αξίας 67 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών. Η εταιρεία της Βασιλικής Οικογένειας έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα με αφορμή την υπόθεση αυτή.

Οι συναλλαγές με το Βρετανικό Στέμμα συμπεριελάμβαναν ένα κτήριο που αποκτήθηκε από μία υπεράκτια (offshore) εταιρεία το 2009 έναντι 33.5 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ο γιος του Αζέρου προέδρου Χεϊντάρ, τότε 11 χρονών.

Ο Αλίγιεφ κυβερνά το Αζερμπαϊτζάν από το 2003 αφού διαδέχθηκε τον πατέρα του. Ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένως για υποθέσεις διαφθοράς, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στημένες εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter