Pandora Papers: Στη φόρα τα «αδήλωτα» Πούτιν, Μπλερ και άλλων 33 ηγετών κρατών – Στα έγγραφα και 283 Έλληνες

Pandora Papers: Στη φόρα τα «αδήλωτα» Πούτιν, Μπλερ και άλλων 33 ηγετών κρατών  – Στα έγγραφα και 283 Έλληνες

Μετά τα «Panama Papers» του 2016, η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το απόγευμα τα λεγόμενα “Pandora Papers”, που αφορούν χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς , μέσα από σχεδόν 11 εκατ. έγγραφα.

Περίπου 35 σημερινοί και πρώην ηγέτες και περισσότεροι από 300 κρατικοί επίσημοι εμφανίζονται στα αρχεία διαφόρων offshore εταιρειών, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Pandora Papers.

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο βασιλιάς της Ιορδανίας ο οποίος συγκέντρωσε στα κρυφά 70 εκατομμύρια λίρες στερλίνες από περιουσιακά στοιχεία σε Βρετανία και ΗΠΑ, όπως η βίλα στο Μαλιμπού (βλ. φωτο)

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ και η σύζυγός του γλίτωσαν 312.000 λίρες στερλίνες όταν αγόρασαν ένα γραφείο στο Λονδίνο.

Η διαρροή συνδέει επίσης τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με μυστικά περιουσιακά στοιχεία στο Μονακό και δείχνει ότι ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις – που είναι υποψήφιος στις εκλογές που διεξάγονται αυτήν την εβδομάδα – δεν δήλωσε μια υπεράκτια επενδυτική εταιρεία που χρησιμοποίησε για να αγοράσει δύο βίλες έναντι 12 εκατομμυρίων λιρών στερλινών στη νότια Γαλλία.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους ανθρώπους που έκρυψαν περιουσιακά στοιχεία σε υπεράκτιες εταιρείες συγκαταλέγονται και 283 περιπτώσεις  Ελλήνων.

https://twitter.com/nasoskook/status/1444708272649478149?s=19

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter