Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μεγαλειώδης απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μεγαλειώδης απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στους δρόμους βρέθηκαν χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι δίνοντας τη δική τους απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που με το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα.

Κόντρα στα μέτρα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων, περίπου 10.000 άτομα -σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους- από φοιτητικούς συλλόγους, καθηγητές, στελέχη του ΚΚΕ, μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και μέλη από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια. 

Μεγάλη ήταν η παρουσία των αστυνομικών και των ΜΑΤ στα Προπύλαια και τους γύρω δρόμους.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ζητούν την ​επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

Διαβάστε επίσης: Κλείνει ο σταθμός Πανεπιστήμιο

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας!»

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Και η Η ΟΛΜΕ με τη σειρά της ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως ενώ όσον αφορά την περιβόητη πλέον, ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνει πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Παράλληλα, ο ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πανεκπαιδευτικό. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 14:00.

Πορεία διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες οι διαμαρτυρόμενοι που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, προερχόμενοι τόσο από φοιτητικούς συλλόγους όσο και από ομοσπονδίες γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μέλη σωματείων.

Νωρίτερα, στο άγαλμα Βενιζέλου είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές που διαμαρτύρονται για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με ασφάλεια και να μη περάσει το νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα τάσσονται κατά της αστυνομίας στους χώρους των Ιδρυμάτων.

«Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στον γύψο και δεν ποινικοποιούνται» τονίζουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter