Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Mε βασικά αιτήματα να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα στα σχολεία και να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στις 12:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού στα σχολεία.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τα μέλη της σε συμμετοχή, προκηρύσσοντας τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (ώρα 11:00-14:00) “Μαζί τους διεκδικούμε τα αυτονόητα, σχολεία καθαρά με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, λιγότερους μαθητές στις τάξεις, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγιεινή και ασφάλεια παντού, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους”.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπης το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, καλεί όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, έξω από το Υπουργείο Παιδείας σήμερα στις 12 .Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς αναφέρουν οτι διεκδικούν:

-μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα.

-μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.

-μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, -μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.

-με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Μεγαλώνει η λίστα των κλειστών σχολείων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Νέα αύξηση καταγράφεται στα κλειστά σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι, πάνω από 150 μονάδες και επιμέρους τμήματα έχουν βάλει έως τώρα «λουκέτο».

Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter