Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως στο Σύνταγμα (Video & Photos)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως στο Σύνταγμα (Video & Photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται εν μέσω περιοριστικών μέτρων, συλλαλητήριο από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία που φέρνει η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως εν μέσω πανδημίας και χωρίς να γίνει επαρκής διάλογος με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης.

Ο κόσμος άρχισε από νωρίς να συγκεντρώνεται τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα περιοριστικά μέτρα.

Αρχικά η Αστυνομία δεν θέλησε να επιτρέψει την συγκέντρωση ωστόσο μετά από διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις εκπαιδευτικών το συλλαλητήριο πραγματοποιείται κανονικά και βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Το κάλεσμα

Η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας κάλεσε για σήεμρα στις 12:00 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι μαθητές ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Ζητούν, ακόμα, «η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια».

Διαβάστε επίσης: Σκληρή κριτική από τη ΔΑΚΕ για το νομοσχέδιο Κεραμέως

«Απαράδεκτο προκλητικό, και αντιδημοκρατικό» το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

«Απαράδεκτο και προκλητικό» χαρακτήρισε το γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες που πρακτικά η συνδικαλιστική δράση είναι περιορισμένη, η κυβέρνηση προωθεί νοσμοσχέδιο για την Παιδεία, μέλος της ΟΛΜΕ.

Είναι «προκλητικό» τόσο απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους που δώσαμε μάχη να έρθουμε σε επαφή ώστε να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για τους χιλιάδες μαθητές που σε συνθήκες εγκλεισμού, μαθαίνουν ότι η τράπεζα θεμάτων έρχεται, ενώ το προηγούμενο διάστημα ήταν σταθερό αντικείμενο κινητοποιήσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της ΟΛΜΕ, από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Επιπλέον ο ίδιος, σημείωσε ότι «το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου είναι προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση εντατικοποίησης και μετατροπής του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο αλλά και πέρα από αυτό είναι αντιδημοκρατικός ο τρόπος που έρχεται».

Τέλος κάλεσε, η κυβέρνηση να ανακαλέσει το πολυνοσμοσχέδιο και να περιμένει τουλάχιστον να ανοίξουν τα σχολεία ώστε να γίνει διαβούλευση, ωστόσο με νόημα ανέφερε ότι και πάλι εκτιμά, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

«Οι μαθητές είμαστε εδώ»

«Οι μαθητές είμαστε εδώ μαζί με τους εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση», δήλωσε το μέλος συντονιστικής μαθητικής επιτροπής Αθήνας.

Εξήγησε επίσηςότι οι λόγοι που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο της Κεραμέως είναι αρχικά η τράπεζα θεμάτων, που ουσιαστικά καθιστά πανελλαδικές εξετάσεις από την Ά έως την ΄Γ Λυκείου και συνιστά ακόμα ένα βάρος για τους γονείς που θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια.

Παράλληλα μειώνονται οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αγχώνονται για το μέλλον τους, επισήμανε ο μαθητής.

Κλειστό το μετρό σε Ευαγγελισμό και Σύνταγμα

Με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν λίγο μετά τις 11:00 οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός του Μετρό ενόψει του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου από εκπαιδευτικές ενώσεις και συλλόγους στη Βουλή. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση. 

Διαμαρτυρία για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δάσκαλοι, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φοιτητές, ενάντια στο σχέδιο νόμου για την παιδεία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικο» και ζητώντας την απόσυρσή του. Εξέφρασαν ακόμη την αντίθεσή τους για τη συγκυρία της κατάθεσης του νομοσχεδίου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού -οι παρευρισκόμενοι είχαν μέσα ατομικής προστασίας και τα απαραίτητα εγγραφα- καθώς και την εναντίωσή τους στη θέσπιση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στις ανώτατες σχολές και της επαναφοράς της «τράπεζας θεμάτων» στις εξετάσεις. Όπως επίσης και στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στην «προσχηματική», όπως ανέφεραν, αξιολόγηση κ.ά, ενώ ζήτησαν νέες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στα δημόσια σχολεία.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν -μεταξύ άλλων- και οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής.

Τριμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου και τού διαβίβασε τα αιτήματά τους.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από το ΥΜΑΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Πηγή: avgi.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter