Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εκατοντάδες φοιτητές στους δρόμους κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως – Επεισόδια στο Σύνταγμα (Video)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εκατοντάδες φοιτητές στους δρόμους κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως – Επεισόδια στο Σύνταγμα (Video)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν διαδηλωτές έξω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών και προχώρησε σε προσαγωγές για να διαλύσει τη συγκέντρωση.


Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και σε δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη.

Η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας ρίψη χημικών, ενώ προχώρησαν και σε τριάντα προσαγωγές.

Ξανά στους δρόμους δίνουν ραντεβού καθηγητές, φοιτητές και μαθητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως – Ούτε σκέψη για όριο φοίτησης, πανεπιστημιακή αστυνομία, βάση εισαγωγής» ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εισάγει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 25.000 μαθητές και φέρνει «κόφτη» φοίτησης, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών. Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

Τεράστια είναι για ακόμα μία φορά η συμμετοχή στο συλλαλητήριο το οποίο ξεκίνησε στις 13:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.








Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. 

Ομάδα φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο ΥΜΑΘ προσπάθησε να ανέβει προς το δρόμο δεξιά του Διοικητηρίου, όταν εμποδίστηκε από αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Οι φοιτητές κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αστυνομίας και του υπουργείου Παιδείας, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αντιδράσουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλης.

Επιπλέον διεκδικούν άνοιγμα των σχολών χωρίς διαγραφές των φοιτητών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και η αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

“Αποκλεισμός ΑΠΘ, αυτο το νομοσχέδιο θα μεινει στα χαρτιά. Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές ” αναγράφει ένα από τα πανο των διαδηλωτών.











Κλειστός από τις 11.30 ο σταθμός Πανεπιστήμιο

Κλειστός θα μείνει σήμερα από τις 11.30 ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό και μέχρι νεοτέρας με εντολή της αστυνομίας λόγω του συλλαλητηρίου. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

*Βίντεο από Θεσσαλονίκη: Δέσποινα Βαξεβάνη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter