Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς – Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους  φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς – Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Ραντεβού στους δρόμους έχουν δώσει για ακόμα μία φορά δεκάδες εκπαιδευτικές ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 13:00 στα Προπύλαια αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης επί της αρχής από τη Βουλή κα θέλει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τις διαγραφές αιώνιων φοιτητών και θέτει τα σπουδών.

Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. 

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης «που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», όπως καταγγέλλει.

Προς διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοήμερου).

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί.

Κλείνει ο σταθμός Πανεπιστήμιο

Με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει στις 11:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter