Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους φοιτητές και καθηγητές ενάντια της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους φοιτητές και καθηγητές ενάντια της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Κόντρα στα μέτρα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων, καθηγητές και φοιτητές ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους σήμερα στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι για σήμερα Πέμπτη προγραμματισμένο για τη 1 μ.μ στα Προπύλαια. 

Σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η ΟΛΜΕ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία και ενώσεις γονέων, αντιδρώντας στην απαγόρευση των συναθροίσεων και στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ζητούν την ε​επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

Διαβάστε επίσης: Κλείνει ο σταθμός Πανεπιστήμιο

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Και η Η ΟΛΜΕ με τη σειρά της ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως ενώ όσον αφορά την περιβόητη πλέον, ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνει πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Παράλληλα, ο ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πανεκπαιδευτικό. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 14:00.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter