Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Το βίντεο από το drone που «καίει» την ΕΛ.ΑΣ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Το βίντεο από το drone που «καίει» την ΕΛ.ΑΣ

Η επίταξη υπηρεσιακού drone από την ΕΛ.ΑΣ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την περασμένη Τετάρτη με σκοπό να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης της γύρισε τελικά μπούμερανκ αν κρίνει κανείς από το βίντεο που ανέβασε. 

Στο βίντεο που όπως υποστηρίζει – παρουσιάζει την επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί  με μια πιο ξεκάθαρη ματιά διαπιστώνεται πως  τα πράγματα έγιναν κάπως διαφορετικά. Συγκεκριμένα, στο σημείο 0:12-0:18 στο βίντεο γίνεται φανερό πως όποιες κι αν ήταν οι προθέσεις των διαδηλωτών η πρώτη γραμμή τους δεν πρόλαβε καν να έρθει σε επαφή με τα ΜΑΤ προτού ξεκινήσει ο «πόλεμος] των χημικών.

Επιπλέον, στο σημείο 2:05-2:58  φαίνεται πως οι μαζικές συλλήψεις που ακολουθήσαν γύρω από το Πανεπιστήμιο έγιναν τυχαία την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να απομακρυνθούν τρέχοντας. Ακόμη πιο τυφλές ήταν οι επιθέσεις των μοτοσικλετιστών της «Δράση» κατά των υπολειμμάτων της πορείας στην Ομόνοια, στο 3:10-3:28.

Σύμφωνα με την efsyn, τελευταίο και καλύτερο, αποτυπώνεται καθαρά στο σημείο 0:44-0:58 η απρόκλητη χειροδικία των ΜΑΤ σε βάρος των φωτορεπόρτερ που προσπάθησαν να καταγράψουν τις πρώτες συλλήψεις.

Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter