Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Όχι σε κάθε μεθόδευση καταπάτησης δικαιωμάτων και ασύλου»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Όχι σε κάθε μεθόδευση καταπάτησης δικαιωμάτων και ασύλου»

Σε πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, την καταστολή και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους Κεραμέως καλούν φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και σωματεία εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Γιάννενα σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και τις συνθήκες που επικρατούν στα Πανεπιστήμια, με αφορμή το ανατριχιαστικό περιστατικό στο ΑΠΘ, όπου φοιτητής έπεσε από το παράθυρο κατά τη διάρκεια μαθήματος σε υπερπλήρη αίθουσα.

«Με το δόγμα “νόμος και τάξη” επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της και τσακίσει τις φοιτητικές και νεολαιίστικες διαμαρτυρίες και αντιστάσεις. Την πολιτική της  εμπορευματοποίησης  και ιδιωτικοποίησης  της δημόσιας εκπαίδευσης και κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στην εκπαίδευση θέλοντας να σβήσουν κάθε αποτύπωμα του δημόσιου πανεπιστημίου και δημόσιου σχολείου που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης», προκηρύσσοντας στάση εργασίας 1μμ έως τις 3μμ προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, σωματεία και σύλλογοι απαιτούν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ και την συνολική κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. «Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση, η μείωση  των εισακτέων  στα πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων,  αποτελεί εφαρμογή  της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις» επισημαίνουν.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις:

  • Αθήνα: Προπύλαια | 12:30
  • Θεσσαλονίκη: Καμάρα | 13:00
  • Πάτρα: Παράρτημα | 18:00
  • Γιάννενα: Περιφέρεια | 18:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter