Πανελλαδικές 2017: Επίλογος με Μαθηματικά και Ιστορία – Δείτε τα θέματα

Πανελλαδικές 2017: Επίλογος με Μαθηματικά και Ιστορία – Δείτε τα θέματα

Με την εξέταση στην Ιστορία και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής -αμφότερα γενικής Παιδείας- έπεσε σήμερα, Δευτέρα, η «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η… «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/06/19/5947a58ccd3a1805267ed04d.pdf

Τα θέματα των εξετάσεων Ιστορίας Α΄ και Β΄ γενικώς ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εξετάσεων, αναφέρει η Ένωση Φιλολόγων.

Στο Β2, β θα μπορούσε να δοθεί η φράση «ανάπτυξη του εθνικισμού» αντί «αναθεωρητική κίνηση».

Στο Γ1 θα μπορούσε να δοθεί ως πηγή ένα κείμενο με σαφέστερες τις ιδεολογικές αρχές του φασισμού.

Επισημαίνεται επίσης ότι το δεύτερο μέρος της εξέτασης δεν καλύπτει μεγάλο εύρος της εξεταστέας ύλης.

Μαθηματικά για καλά διαβασμένους

Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν «σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά» και οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των προηγούμενων τάξεων.

Παράλληλα, η ΕΜΕ εκτιμά, ότι ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι μαθητές, «δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων», παρόλο που σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/06/19/5947a591cd3a1805ef1235a2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter