Πανελλαδικές 2023: Ανοίγει η αυλαία για τα ΕΠΑΛ – Ενδοσχολικές εξετάσεις στα γυμνάσια

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται σήμερα στα Νέα Ελληνικά, μάθημα Γενικής Παιδείας, ενώ την Παρασκευή 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις και στα Γενικά Λύκεια, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Η περίοδος των Πανελλαδικών ξεκινά στη σκιά του ζητήματος που προέκυψε τη Δευτέρα και την Τρίτη όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων, η αδυναμία πρόσβασης στην οποία προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στην ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εξεταζόμενοι

Ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί από τις 8:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Υπογραμμίζεται πως το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Πρεμιέρα και για τα γυμνάσια

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ημέρα, εκτός από ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, είναι και η πρώτη μέρα εξετάσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων θα διαρκέσουν μέχρι τη 15η Ιουνίου.