Πανελλαδικές 2024: Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ – Τα εξεταζόμενα μαθήματα

Πανελλαδικές 2024: Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ – Τα εξεταζόμενα μαθήματα

Ολοκληρώνεται σήμερα η εξεταστική περίοδος για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που δοκιμάζονται στις Πανελλαδικές 2024, με τις εξετάσεις στα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες αυστηρά μέχρι τις 08:00 π.μ., με την ώρα έναρξης εξέτασης να ορίζεται η 08:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Από την Τρίτη 18 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 28 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Πού βλέπω τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι.

Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους, στα λύκεια όπου θα αναρτηθούν οι βαθμοί και μέσω του gov.gr.

Συγκεκριμένα θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στα ειδικά μαθήματα οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη.

Οι μαθητές θα πρέπει στη συνέχεια να υπολογίσουν τα μόρια τους ως εξής:

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter