Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους – Το μεσημέρι οι βαθμολογίες

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους – Το μεσημέρι οι βαθμολογίες

Τέλος λαμβάνει σήμερα, Τρίτη, η αγωνία για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων με την ανάρτηση των βαθμολογιών που αναμένεται μετά τη 1 το μεσημέρι.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Στο μεταξύ, θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία και με SMS εάν το έχουν αιτηθεί.

Ωστόσο, με επόμενη ενημέρωση οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα αλλά και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

«Ψαλίδι» 10% στους εισακτέους

Ωστόσο, ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% περίπου λιγότεροι από πέρυσι. Μάλιστα, σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το Alfavita.gr, δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων σε αρκετές περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ίδιου γνωστικού αντικειμένου, αναμένεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι για να εισαχθεί ένας υποψήφιος, πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, που επιθυμεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter