"Οχλήσεις" καθ’ οδόν από την ΕΛΑΣ

Πανελλαδική κινητοποίηση στο υπ. Δικαιοσύνης ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ραντεβού στην Αθήνα έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Διαδηλωτές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαμαρτυρηθούν για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που δρομολογείται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με τον γγ Δικαιοσύνης, ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

«Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την εφαρμογή νομοθετικού πλαισίου για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» δήλωσε εκπρόσωπος του συλλόγου συντονισμού Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

«Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, τους στέλνει ηχηρό μήνυμα. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να μας σταματήσουν. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας, κάλεσε όλο το λαό να βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο, την Τετάρτη που ξεκινούν πάλι οι πλειστηριασμοί, ώστε να σταλεί ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Σε σχετικό κάλεσμα στη συγκέντρωση ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ανάμεσα στα άλλα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου προβλέπεται και η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε τράπεζες και κράτος να μπορούν πιο εύκολα και γρήγορα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι καθορίζεται η διαδικασία και επιδιώκεται η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το Σεπτέμβρη του 2017. Την ίδια στιγμή και παρά τις (από τον Οκτώβρη του 2016) σχετικές ‘’δεσμεύσεις’’ του πρωθυπουργού στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν προώθησε καμιά απολύτως νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αφήνοντάς την βορά στις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζών, για να ακολουθήσει και σ’ αυτόν τον τομέα τις επιταγές Ε.Ε. και κεφαλαίου.»

Ο Συντονισμός ζητά την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και «τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση, μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων, του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία».

«Οχλήσεις» από την ΕΛΑΣ καθ΄ οδόν προς την Αθήνα

Στο μεταξύ διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη που ταξίδεψαν το πρωί με λεωφορείο προς την Αθήνα καταγγέλλουν παρενόχληση από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα περιπολικό της αστυνομίας ακολούθησε για αρκετά χιλιόμετρα το λεωφορείο του Συντονισμού ενώ το σταμάτησε για να ζητήσει τα στοιχεία του οδηγού. 

Η αστυνομία μόλις σταμάτησε για λιγο το λεωφορειο του Συντονισμου αφού το ακολουθούσε για κάποιες ώρες. Πήρε επιδεικτικά...

Posted by Chris Avramidis on Donnerstag, 31. August 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.