Πανελλαδική απεργία 9ης Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πανελλαδική απεργία 9ης Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

«Φρένο» τραβούν μετρό και τραμ με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, μετά τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών και Αττικό Μετρό, αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδικήαπεργία, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την ακρίβεια, έχουν οδηγήσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας σε αδιέξοδο. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία».Οι Ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ., ως αναπόσπαστο μέρος της ίδιας κοινωνίας και σε ένα τέτοιο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον διεκδικούμε, την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επάρκεια στις νέες απαιτήσεις λόγω των επεκτάσεων του δικτύου».

Τα λεωφορεία θα συμμετάσχουν επίσης με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

Αναμένεται ανακοίνωση της Hellenic Train για το πως θα κινηθεί ο σιδηρόδρομος, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter