Πανελλήνια συμπαράσταση στο δήμαρχο Πάτρας στην κόντρα του με τη Χρυσή Αυγή

Πανελλήνια συμπαράσταση στο δήμαρχο Πάτρας στην κόντρα του με τη Χρυσή  Αυγή

Ευρύ κύμα συμπαράστασης έχει αναπτυχθεί γύρω από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος στις 13 Φεβρουαρίου δικάζεται ύστερα από μήνυση του τότε υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη.

Ο δήμαρχος κατηγορείται για «παράβαση καθήκοντος», επειδή -κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας- δεν παραχώρησε στην Χ.Α. δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Πατρέων έχει εγκληθεί για παράβαση καθήκοντος και από κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, αποφάσεις και ψηφίσματα υπέρ του δημάρχου Πατρέων, με κύριο αίτημα να σταματήσει η δίωξη εναντίον του και να αναληφθεί πρωτοβουλία υπέρ του από την κυβέρνηση και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η κοινωνία των Πατρών υποστηρίζει τον δήμαρχο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με ομόφωνο ψήφισμά «απαιτεί να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Να σταματήσει η δικαστική δίωξη κατά του δημάρχου απαιτούν με αποφάσεις τους και οι Τοπικές Ενότητες του δήμου Πατρέων.

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία μπροστά στα Δικαστήρια Πάτρας

Ο σύλλογος υπαλλήλων του δήμου Πατρέων, με ομόφωνη απόφασή του, κήρυξε στάση εργασίας για τις 13 Φεβρουαρίου και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο και πορεία- συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια. Ο σύλλογος υπαλλήλων ζητεί «να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Επίσης, σε κινητοποίηση και συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 8 π.μ. καλούν στα Δικαστήρια Πάτρας τα παρακάτω σωματεία: -Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας -Συνδικάτο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» -Κλαδικό Συνδικάτο & Τροφίμων Ν. Αχαΐας -Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού & ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας -Συνδικάτο νέων τεχνολογιών & τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας -Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις & παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας -Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας -Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας

– ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Υποστήριξη από σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σειρά Δημοτικών Συμβουλίων δήμων σε όλη την Ελλάδα έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης υπέρ του Κ. Πελετίδη. Μεταξύ άλλων, ψηφίσματα υποστήριξης έχουν εκδώσει τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων: Αθηναίων, Ζωγράφου, Καισαριανής, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χαϊδαρίου, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Μεγαλόπολης, Αγρινίου, Ναυπάκτου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Ιστιαίας – Αιδηψού, Ακτίου – Βόνιτσας, Πύργου, Πρέβεζας, Ερυμάνθου, Τρίπολης, Ιωαννιτών, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Ρεθύμνης Ικαρίας.

Τη συμπαράστασή της εκφράζει με σημερινό, ομόφωνο ψήφισμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τη δίωξη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Στο πλευρό του δημάρχου Πατρέων στέκεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά ομόφωνα να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων καθώς και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης δηλώνει την συμπαράστασή του στον Κώστα Πελετίδη.

Ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην οποία αναφέρεται ότι «οι υπόδικοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καθώς και για σωρεία άλλων αδικημάτων, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα με την απόπειρα δίωξης του δημάρχου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter