Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγκολλητών, για Νέους 18-23 ετών

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγκολλητών, για Νέους 18-23 ετών

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων Συγκολλητών INTERNATIONAL YOUNG WELDERS CUP [IWC]  στο Essen της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο του 2023, διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, Αποκλειστικό Εθνικό Εξουσιοδοτημένο Φορέα των Διεθνών Οργανισμών Συγκολλήσεων για την Ελλάδα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγκολλητών, με στόχο τη συγκρότηση της Εθνικής μας ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Η Ελληνική Ομάδα συγκολλητών θα προκύψει από την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Συγκόλλησης με την μέθοδο των Play Off.

Προσκαλούνται οι Εταιρείες Μεταλλικών κατασκευών της Χώρας μας, να δηλώσουν συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθότι πιθανή διάκριση των συγκολλητών τους θα έχει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στο προφίλ των εταιρειών σε Διεθνές επίπεδο.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
Ηλικία Συγκολλητή: από 18 – 23 ετών, την ημέρα διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Μέθοδοι διαγωνισμού (4 κατηγορίες στο σύνολό τους):
1. Shielded Metal Arc Welding [111/SMAW]
2. Gas Metal Arc Welding [135/GMAW]
3. Gas Tungsten Arc Welding [141/GTAW]
4. Oxygen Fuels Gas Welding [311/OFW]

Ένας συμμετέχοντας, μπορεί να συμμετέχει σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες διαγωνισμού.

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά κατηγορία Διαγωνισμού, θα δημιουργηθούν οι σχετικοί πίνακες διαγωνιζομένων, και μετά από κλήρωση θα γίνει η τελική σύνθεση του πίνακα των PLAY-OFF.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Ελευσίνα, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο Τελικός μεταξύ των 2 φιναλίστ και στις 4 κατηγορίες. Οι 4 Νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγκολλητών.

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 3 εγνωσμένου κύρους και Διεθνούς εμβέλειας Κριτές, θα κρίνει τους διαγωνιζόμενους βάσει Διεθνών Προτύπων και  Κανονισμών.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν:

Δρ. Αρτέμιος Βαμβακούσης, Διπλ. Μηχανικός υλικών.

Γεώργιος Καπασσάς, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Level III: VT, PT, UT, RT, MT

Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, Level III: VT, PT, MT, UT, PAUT, RT, CR /DR.

Οι Πρωταθλητές της κάθε κατηγορίας, θα εκπροσωπήσουν της χώρα μας, στο Διεθνές Πρωτάθλημα Συγκολλητών, στο Essen της Γερμανίας.

Περιμένουμε την συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών, από όλη την Ελλάδα, καθώς και την συμμετοχή των εταιρειών τους για την προβολή του Ελληνικού δυναμικού και την καταξίωση εργασίας και εμπειρίας των Ελλήνων συγκολλητών σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023
Επικοινωνία: info@wgi.gr 

Οροί συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγκολλητών

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά χώρα:  4 συμμετέχοντες

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά χώρα:  3 συμμετέχοντες 

Ένας συμμετέχοντας για κάθε μια μέθοδο συγκόλλησης (TIG/MAG/MMA/GAS)

Ηλικία 18-23 ετών την ημέρα του διαγωνισμού στο Essen [15 Σεπτεμβρίου 2023]

Η Φιγούρα του Σύγχρονου Συγκολλητή.

Στις σχολές εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων φοιτούν παιδιά ηλικίας από 17 ετών έως και έμπειροι συγκολλητές έως και 42 ετών.

Ο Συγκολλητής είναι ένα σκληρό επάγγελμα, που απαιτεί στρατιωτική πειθαρχία, τόσο στην επαγγελματική καθημερινότητα, αλλά και την προσωπική καθημερινή ζωή. 

Είναι ένα επάγγελμα υψηλών απαιτήσεων, και υψηλών αμοιβών, για εκείνους που θα το προσεγγίσουν με επαγγελματισμό και προσήλωση.

Ο σύγχρονος συγκολλητής απαγορεύεται να «πίνει», απαγορεύεται να «καπνίζει», πρέπει να είναι γυμνασμένος και με ειδικές αντοχές στην ορθοστασία, να ελέγχει το «βάρος» του, να έχει «γρήγορα ανακλαστικά», και να δίνει «σημασία στην λεπτομέρεια», καθότι γενικά η δραστηριότητα των συγκολλήσεων εξελίσσεται σε περίπλοκα κατασκευαστικά περιβάλλοντα.   

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων αναλαμβάνει την διαπαιδαγώγηση των Νέων Συγκολλητών, πρώτα από όλα προετοιμάζοντας άρτιους πολίτες και εργαζόμενους σε κοινωνικό επίπεδο, και φυσικά άριστους τεχνικά επαγγελματίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter