Πανεπιστημιακό Άσυλο και Αυτοδιοίκηση: Έως την Τετάρτη το νομοσχέδιο για κατάργηση ασύλου και απλής αναλογικής

Πανεπιστημιακό Άσυλο και Αυτοδιοίκηση: Έως την Τετάρτη το νομοσχέδιο για κατάργηση ασύλου και απλής αναλογικής

Μέχρι την Τετάρτη θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο η Κυβέρνηση “ξηλώνει” τον νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και θα καταργείται το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Για το Πανεπιστημιακό άσυλο συνεχίζονται οι αντιδράσεις και μάλιστα έχει προαναγγελθεί συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας τη μέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση  θα “μαγειρέψει” και θα αλλοιώσει εν ολίγοις τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών  δίνοντας και πάλι την εξουσία στον Δήμαρχο καταργώντας την ουσία του προηγούμενου νόμου με βάση τον οποίο οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν εκλεγεί με την απλή αναλογική.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της παρουσιάζει το θέμα ως “λύση στο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ δεδομένου ότι υπάρχουν π.χ. Δήμοι στους οποίους η παράταξη του δημάρχου διαθέτει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από τη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον στο διϋπουργικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η ψηφιακή σύνταξη, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των εκκρεμών προς έκδοση συντάξεων, αλλά και διάταξη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς βαρέων νοσημάτων να προμηθεύονται τα φάρμακά τους στο σπίτι.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter