Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το… αγαπημένο ανώτατο ίδρυμα της Novartis

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το… αγαπημένο ανώτατο ίδρυμα της Novartis

Όταν το Documento έθετε ζήτημα, τουλάχιστον, δεοντολογίας για τη συμμετοχή του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάποιοι είχαν σπεύσει να πουν ότι ψάχνουμε ψύλλους στ΄άχυρα.

Και είχαμε θέσει τα ερωτήματα και με επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής, γιατί ο κ. Παπαθεοδώρου, θα λειτουργήσει ως «ανακριτής» τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχαιρε της… εκτίμησης της Novartis αλλά και άλλων φαρμακοβιομηχανιών και καθηγητές του Πανεπιστημίου είναι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο για χρηματισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών.

Τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνονται, πλέον, μέσα και από τα εμπιστευτικά έγγραφα της Novartis, τα οποία ένα χρόνο πριν τον σχηματισμό της δικογραφίας και τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, έδιναν οδηγίες για τη διαχείριση της κρίσης προς τα υψηλόβαθμα στελέχη της πολυεθνικής όταν άρχισε η αποκάλυψη του σκανδάλου.

Στα εμπιστευτικά έγγραφα της Novartis, εκτός από τους πολιτικούς που αναγράφονται με κόκκινα γράμματα, για να επισημανθεί με εμφατικό τρόπο ότι τα στελέχη της θα πρέπει να τους αποφεύγουν γιατί φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, με κόκκινα γράμματα εμφανίζεται και ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Μάλιστα για την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Γείτονα, υπάρχει και ειδική επισήμανση να μην υπάρχει καμιά επικοινωνία γιατί φέρεται ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο.

Τα στοιχεία από τα εμπιστευτικά έγγραφα επαναφέρουν και πάλι το ερώτημα για το εάν ο κ. Παπαθεοδώρου μπορεί να ελέγξει στο πλαίσιο της προανακριτικής συνεργάτες καθηγητές του Πανεπιστημίου του οποίου ηγείτο ενώ θέτουν και ερωτήματα όσον αφορά στην διαχείριση του σκανδάλου από την Φώφη Γεννηματά, η οποία εμμένει στην ρητορική της σκευωρίας όταν τα στοιχεία συνεχώς καταρρίπτουν τις επιλογές της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter