Πανηγυρίζει ο Άδωνης για το μέσο μισθό αλλά ξέχασε κάτι «λεπτομέρειες»

Πανηγυρίζει ο Άδωνης για το μέσο μισθό αλλά ξέχασε κάτι «λεπτομέρειες»

Τα επικοινωνιακά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς θυμήθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης γιατί αυτή τη φορά πανηγυρίζει για την «άνοδο» του μέσου μισθού στη χώρα.

«Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 1.100 ευρώ», είπε το Σάββατο 4/11/23 για να συμπληρώσει με την πρόβλεψη πως «θα φτάσει τα 1500 στο τέλος της τετραετίας εάν δεν έχουμε διεθνή γεγονότα που θα μας ξεπεράσουν».

Ο υπουργός της διπλής εργασίας που θεώρησε μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων να βγάζουμε… έναν μισθό με 13 ώρες την ημέρα… ξέχασε πως πλέον γίνεται η αφαίμαξη του νοικοκυριού με την ενέργεια, τη θέρμανση και βέβαια τη διατροφή και τη φορολογία.

Βέβαια όλα αυτά που λέει ο υπουργός Εργασίας αφορούν τον μικτό μισθό. Σε «καθαρά» αντιστοιχεί με 855 ευρώ για να μην παρεξηγούμεθα! Και μάλλον τα «καθαρά» απασχολούν τον εργαζόμενο παρά τα μικτά που δημιουργούν εντυπώσεις χωρίς καμία ουσιαστική δύναμη.

Γιατί το «πακέτο» του πληθωρισμού που αφορά τη μέση ελληνική οικογένεια (αν υπάρχει «μέση» και δεν έχουν ισοπεδωθεί όλα προς τα κάτω) είναι μια κατάθλιψη σκέτη. Αυτό το πακέτο πληθωρισμού εκτιμάται στο 25% για τη μεσαία τάξη τον τρέχοντα χρόνο.

Ωστόσο, αν «ανέβηκε» ο μέσος μισθός για τον υπουργό Εργασίας, από την άλλη σκέφτεσαι να πάρεις αντικαταθλιπτικά όταν φτάνει ο λογαριασμός για το «φως». Μη μιλήσουμε για τη θέρμανση και τα καύσιμα κίνησης. Ίσως σε όλα αυτά έχει συμβάλει και η «αποκρατικοποίηση» και τα ανεξέλεγκτα πλέον «ιδιωτικά συμφέροντα» αλλά και οι συμφωνίες τους κάτω από το τραπέζι.

Και αν φτάσεις στο σούπερ μάρκετ δεν ξέρεις από πού να φύγεις, τι να αγοράσεις για να περάσει η βδομάδα. Ανατιμήσεις υπερβολικές. Προϊόντα ελληνικά και ξένα που πωλούνται με μεγάλες αυξήσεις σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού!

Θέλετε μήπως τα ενοίκια; Αμέσως θα μιλήσετε για ένα «νέο παιδί» που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του. Όχι δεν είναι μόνο το «νέο παιδί» αλλά και η οικογένεια, όποια οικογένεια θέλετε. Είναι και οι συνταξιούχοι με συντάξεις φτώχειας.

Τους υπολόγισε κανείς;

Εννοείται πως όχι!

Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για κανέναν πλην των ολίγων και εκλεκτών.

Ακόμα και αν αυξάνει ο μέσος μισθός, μην ανησυχείτε. Τίποτα δεν μένει και μπαίνουμε μέσα, πολύ χειρότερα από πριν.

Γιατί οι αριθμοί δεν λένε τίποτα απολύτως, αν θέλεις να κατευθύνεις την ερμηνεία τους και ξεχνάς εσκεμμένα μια σειρά άλλων παραγόντων.

Οι αυξήσεις, όταν και εάν υπάρχουν, εξανεμίζονται από τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και σε όλα τα προϊόντα που μπαίνουν στο καλάθι του νοικοκυριού με την ευρεία έννοια.

Ο υπουργός πανηγυρίζει για μια φούσκα στο νερό…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter