Πανικός και απειλές κατά προστατευόμενων μαρτύρων από Μαξίμου και ΝΔ

Πανικός και απειλές κατά προστατευόμενων μαρτύρων από Μαξίμου και ΝΔ

Μπορεί υπό τον φόβο της διεθνούς κατακραυγής, παραμονές της επίσκεψης της Επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής να έσπευσε η κυβέρνηση να υπερψηφίσει το -εξαιρετικά ελλειμματικό και καθυστερημένο- νομοσχέδιο για την προστασία των προστατευόμενων, όμως πριν καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα, η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουν τον προσχηματικό χαρακτήρα της νομοθέτησής της, χυδαιολογώντας στα πρότυπα του σκανδάλου Novartis ακόμα και στο ενδεχόμενο εμφάνισης whistleblowers για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη Μαντζουράνη: Τρία πρόσωπα που έκαναν υποκλοπές είναι έτοιμα να καταθέσουν (Video)

Έφτανε η αποκάλυψη του Γιάννη Μαντζουράνη στο Kontra το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra για να έρθει ταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο. «Υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι που εργάστηκαν και διέπραξαν τις υποκλοπές, οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταθέσουν στις αρχές υπό τον όρο ότι θα τεθούν σε καθεστώς προστασίας, όπως ετέθησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis» δήλωσε ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη. Άμεσα, οι σάλπιγγες της συκοφαντίας και των απειλών ήχησαν από τα μεγάφωνα του Μοσχάτου.

Πρώτα ξεκίνησαν τα γαλάζια τρολ, και γρήγορα ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανήρτησε στο twitter του την «είδηση» από το Πρώτο Θέμα: «Μαντζουράνης για παρακολουθήσεις: Υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων». Αυτή και μόνο η ανάρτηση αρκούσε για να δώσει τον τόνο, πρώτα στη Νέα Δημοκρατία και έπειτα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που ακολούθησαν με βήμα ταχύ και λόγο γνωστό, στο μοτίβο των «κουκουλοφόρων» και της συνωμοσιολογίας.

«Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για «λίστες» παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προχωρώντας αμέσως μετά στην απολύτως αναμενόμενη «ταύτιση» του σκανδάλου των υποκλοπών με την υπόθεση Novartis, παρότι η επιχείρηση μετατροπής του σκανδάλου σε «σκευωρία» έσκασε στα μούτρα των εμπνευστών τους, κρατώντας τους όμως ακόμα στο απυρόβλητο.

«Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη “πόνταρε” σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!» καταλήγει το Μοσχάτο, το οποίο μερικά μόλις λεπτά μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης, ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να το ακολουθήσει.

«Επειδή ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να τεκμηριώσει στο ελάχιστο όσα εξωφρενικά ο ίδιος και τα στελέχη του διακινούν τις τελευταίες εβδομάδες για τα λογισμικά παρακολούθησης, επειδή ο κ. Μαντζουράνης, συνεργάτης του κ. Τσίπρα και δικηγόρος του κ. Βαξεβάνη, παραδέχεται την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων» υποστηρίζει ο Γιάννης Οικονόμου, διαστρέφοντας και αυτός με τη σειρά του τα λόγια του Γ. Ματζουράνη, και φροντίζοντας παράλληλα να στείλει νέα απειλητικά μηνύματα σε όσους διανοηθούν να «μιλήσουν» στις αρχές για το σκάνδαλο, ακόμα και εάν η νομοθεσία τους προστατεύει.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζει πως «επειδή βλέπει ότι η κοινωνία αποδοκιμάζει έργω και λόγω την εκστρατεία λάσπης, σε διάφορα επίπεδα, που ενορχηστρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του, επειδή οι πολίτες τον εγκαλούν που δεν ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα και δεν έχει καμία απάντηση στις αγωνίες τους, επανήλθε σήμερα με μια σειρά ανερμάτιστων διαπιστώσεων για την οικονομία. Σε πείσμα των tsipronomics, τα στοιχεία όμως είναι αμάχητα και τον διαψεύδουν πανηγυρικά», όπου στο τέλος της ανακόινωσής του καταλήγει στην περιγραφή μίας… άλλης χώρας.

«Παρότι το πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι πανευρωπαϊκό, η Κυβέρνηση έχει κάνει από την πρώτη στιγμή ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους πολίτες. Κι έχει επιτύχει να πληγεί η Ελλάδα όσο γίνεται λιγότερο από την αλυσίδα παγκόσμιων κρίσεων, σημειώνοντας επιδόσεις καλύτερες κι από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω παγκόσμιου τυφώνα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε: με σοβαρότητα και αποδοτικότητα, στο πλευρό της κοινωνίας, με πολιτικές που παράγουν απτά αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα που εκστομίζει αδιάντροπα ο κ. Τσίπρας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» καταλήγει ο Γ. Οικονόμου, που πασχίζει μέσα σε μία ανακοίνωση που κινείται από την ακρίβεια μέχρι τις παγκόσμιες κρίσεις να «κρύψει» τη νέα στοχοποίηση των whistleblowers που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ούτε πρωτοφανής είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε και μη αναμενόμενη. Τουναντίον. Άλλωστε, στα λόγια του τη Δευτέρα ο Γ. ματζουράνης την είχε ουσιαστικά προβλέψει, ρίχνοντας το μπαλάκι της ευθύνης στο γήπεδο της Δικαιοσύνης:
«Όπως ακριβώς έκανε και με το σκάνδαλο της Novartis, που παρά τον εναγκαλισμό, η Δικαιοσύνη αντέδρασε και πέταξε την υποτιθέμενη “σκευωρία Novartis”, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να το κάνει και πάλι στην υπόθεση των υποκλοπών, η οποία είναι εξαιρετικής σημασίας και μεγαλύτερης ποινικής απαξίας από την υπόθεση της Novartis. Διότι, στην μεν Novartis είχαμε διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά τώρα έχουμε προσβολές του πολιτεύματος, προσβολές των κρατικών απορρήτων της πολιτείας, έχουμε ενδεχομένως τέλεση κατασκοπείας, ενδεχομένως τέλεση εσχάτης προδοσίας και ασχολούμεθα με πλημμελήματα όπως τη παραβίαση των τηλεφωνικών επικοινωνιών ή του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω e-mail είτε μέσω επιστολών», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter