Πανικός και ύβρεις από το Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα 

Πανικός και ύβρεις από το Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα 

«Τραμπισμό α λα γκρέκα», υποβάθμιση των θεσμών, ολοκληρωτική νοοτροπία και επιχείρηση διασάλευσης του δημοκρατικού κεκτημένου βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου πίσω από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ως αντίδραση για την αντιδημοκρατική εκτροπή που συντελεί η κυβέρνηση κατά τη συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Κορώνες περί διασφάλισης και εγγύησης της δημοκρατικής ομαλότητας από την κυβέρνηση επιφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο άκουσμα των ανακοινώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποχή από τις ψηφοφορίες της Βουλής, δηλώνοντας έτσι την ταραχή του Μεγάρου Μαξίμου μπροστά στις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται πως λίγο πριν, ο πρόεδρος της ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει από το Ζάππειο πως με την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βουλή, με εξαίρεση του νομοσχέδιο για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, δηλώνοντας έτσι πως «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή στο λαό και όχι σε πιθανώς εκβιαζόμενους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης».

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για κινήσεις «αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης».

Ακόμα, για «τραμπισμό α λα γκρέκα», για επικίνδυνο κατήφορο, πως οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου, ενώ έφτασε στο σημείο να ταυτίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με «όλους όσους έβλαψαν τη Δημοκρατία στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας», υπογραμμίζοντας πως «ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας».

Το υβρεολόγιο του Γ. Οικονόμου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της καταλήγει με μία ακόμα κορώνα, για τη διασφάλιση και εγγύηση της δημοκρατικής ομαλότητας από την κυβέρνηση, για την οποια υποστηρίζει πως «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών» βρίσκεται στο πλευρό της».

Διαβάστε την ανακοίνωση του κυβερνητικου εκπροσώπου:

Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter