Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Φόβοι για μόλυνση από τοξίνες

Πανικός στη Ρωσία - Μπλε χιόνι στην Αγία Πετρούπολη (Photos)

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης η μπλε χιονόπτωση που σημειώνεται στην περιοχή.

Πολλοί κάτοικοι σχολίασαν το ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο στα social medi, με τους περισσότερους να εκφράζουν τους φόβους τους για το χιόνι που μπορεί να μολυνθεί από τοξίνες.

Μετά τις καταγγελίες, επιστήμονες της Ρωσικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης πήραν δείγματα για να εξετάσουν το μπλε χιόνι.

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το ασυνήθιστο χρώμα του χιονιού θα μπορούσε να οφείλεται στην κατεδάφιση του χημικο-φαρμακευτικού ερευνητικού ινστιτούτου της πόλης που βρίσκεται κοντά στις περιοχές που καταγράφηκε το εν λόγω φαινόμενο.

Τον Φεβρουάριο του 2015, παρατηρήθηκε μπλε χιόνι στη ρωσική πόλη Chelyabinsk. Οι επιστήμονες απέδωσαν τότε το φαινόμενο στις χρωστικές ουσίες τροφίμων που χρησιμοποιούνται για τα αυγά του Πάσχα, που καταλάθος εισήλθαν στο σύστημα εξαερισμού τοπικού εργοστασίου και διασκορπίστηκαν στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.