Πανικός στο Μαξίμου

Πανικός στο Μαξίμου

Όσο περνούν οι ημέρες και η πανδημία δεν υποχωρεί, ένας τρόμος πιάνει τα «σοφά» και «άριστα» στελέχη που περιτριγυρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί οι πολιτικές που εφάρμοσαν απέτυχαν στον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας η οποία θερίζει σε όλη την Ελλάδα.

Αναπαυόμενοι στις δάφνες της επιτυχίας του πρώτου κύματος, έκαναν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που τους συνιστούσαν οι αρμόδιοι, κάτι που συνετέλεσε η χώρα να βιώνει μια δραματική περίοδο λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους.

Κατάσταση που έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην οικονομία που βρίσκεται σε ένα σπιράλ καθόδου και δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα που να μπορεί να το σταματήσει ή τουλάχιστον περιορίσει.

Μάλιστα όπως εφάρμοσαν χωρίς σκέψη το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, τώρα κλείνουν την οικονομία καθώς χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα κάνουν κινήσεις βλέποντας και κάνοντας.

Αποφάσισαν Lockdown μέχρι τέλος Νοεμβρίου, βλέπουν ότι δεν περιορίζεται η πανδημία δίνουν παράταση για ακόμη μία εβδομάδα. Αν δουν ότι και πάλι δεν έχει επιτυχία, θα δώσουν άλλη μια εβδομάδα και πάει λέγοντας,

Εν τω μεταξύ δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για τις συγκοινωνίες, για τα σχολεία, για τις επιχειρήσεις, για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή και ζουν με 500 ευρώ μάξιμουμ το μήνα.

Δεν συζητάμε για το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Τίποτα αυτή τη στιγμή δεν προδιαγράφει ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλωστε δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς.

Οι λίγοι δικοί της φίλοι και χρηματοδότες να επιζήσουν και είναι ευχαριστημένη.

Οι έλληνες πολίτες όμως δεν είναι και αυτό αρχίζει να φαίνεται. Το βλέπουν στο Μαξίμου και ο πανικός μεγαλώνει. Και όσο μεγαλώνει τα λάθη αυξάνουν με τραγικότερες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter