Πανικός στο Μαξίμου λόγω της κατάστασης στο Βόρειο Αιγαίο – «Τελεσίγραφο» Περιφερειάρχη σε Μητσοτάκη

Πανικός στο Μαξίμου λόγω της κατάστασης στο Βόρειο Αιγαίο – «Τελεσίγραφο» Περιφερειάρχη σε Μητσοτάκη

Πανικόβλητο το Μέγαρο Μαξίμου καλεί, επειγόντως τον Περιφερειάχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, για διάλογο στο Μαξίμου μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των νησιών για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήσε με τους χειρισμούς του. 

Έχει ενδιαφέρον ότι όσο το ζήτημα ήταν σε εξέλιξη και πριν η κυβέρνηση εκδώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούταν να συναντηθεί με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη σε αναζήτηση μίας λύσης που να ικανοποιεί τους κατοίκους των νησιών. Ακόμη και όταν ο Νότης Μηταράκης ανέστειλε για μία εβδομάδα τις επιτάξεις δέχθηκε έντονες παρατηρήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε αποφασίσει να καταφύγει στην πολιτική πυγμής και στην καταστολή.

Διαβάστε επίσης: Υποχώρηση Μητσοτάκη: Καλεί επειγόντως σε διάλογο Δημάρχους και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Μετά από πολύωρα επεισόδια οι δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν να πολιορκούνται από τους κατοίκους των νησιών, κυρίως της Λέσβου, και χρειάστηκε επανειλημμένως η παρέμβαση του περιφερειάρχη και των τοπικών αρχών της Λέσβου. Αν και είχαν προειδοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες (οι του επιτελικού κράτους), ότι οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις εντούτοις πήραν την απόφαση να στείλουν διμοιρίες των ΜΑΤ, ωσάν δυνάμεις κατοχής για να υλοποιήσουν την επίταξη που είχαν αποφασίσει με την αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τον οποίο κατηγόρησε ότι εκείνος φταίει για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, για να εισπράξει την απάντηση ότι ο μόνος υπεύθυνος είναι η αδιέξοδη πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση και δεν λαμβάνει υπόψη τις τοπικές κοινωνίες. Πάντως ο κ. Μουτζούρης του είπε ότι δεν θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου εάν πρώτα δεν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και αν δεν αρθούν τις επιτάξεις.

Διαβάστε επίσης: Νησιώτες έξω από τη Βουλή: «Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη» (Photos – Video)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι επιπλέον δυνάμεις των ΜΑΤ θα αποσυρθούν αφού περιφρούρησαν την αποβίβαση των μηχανημάτων. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν οι δυνάμεις καταστολής μπορούν να περιφρουρήσουν οτιδήποτε αφού ακόμη και στο στρατόπεδο που κατέφυγαν για να περάσουν το βράδυ, χρειάστηκε να τους προστατεύσει ο περιφερειάρχης από τους οργισμένους κατοίκους.

Είναι σαφές ότι το θέμα χειρίζεται πλέον απευθείας ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αναζητά αποδιοπομπαίο τράγο για την επικείμενη υποχώρησή του. Ο προσφάτως διορισθείς υπουργός Νότης Μηταράκης αποδείχθηκε κρέας για τα κανόνια και έχει καταστεί πλέον διακοσμητικός.

Οι τοπικοί παράγοντες και οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να αποφασιστεί η αποσυμφόρηση των νησιών.

Διαβάστε επίσης: Εισέβαλαν στο στρατόπεδο της Παγανής οι κάτοικοι της Λέσβου (Photo – Video)

Μόνος σύμμαχος του Μεγάρου Μαξίμου για μία ακόμη φορά τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία είτε απέκρυψαν και υποβάθμισαν τα εκτεταμένα επεισόδια και στο βαθμό που τα παρουσίασαν πήραν διαζύγιο από τις τοπικές κοινωνίες των νησιών εμφανίζοντάς τα ως επιθέσεις των πολιτών κατά των αστυνομικών, στην γραμμή δηλαδή που έδωσε ο Στέλιος Πέτσας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter