Πανικός στο Μαξίμου μετά τη συνέντευξη Τσίπρα – Ούτε λέξη για Ντογιάκο και ευθύνες Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Πανικός στο Μαξίμου μετά τη συνέντευξη Τσίπρα – Ούτε λέξη για Ντογιάκο και ευθύνες Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Με μια ανακοίνωση-παραλήρημα, που προδίδει τον πανικό που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, επέλεξε να (μην) απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Μega δεν δίστασε να αναφερθεί τόσο στην επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκο όσο και για τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Οι πολίτες θα περίμεναν σήμερα από τον κ. Τσίπρα που έχει κυβερνήσει, εκτός από κριτική να προβεί με γενναιότητα και εντιμότητα στη δέουσα και απαιτούμενη από το βάρος των περιστάσεων αυτοκριτική. Αντίθετα επέλεξε, για μια ακόμη φορά, να κινηθεί στο μονοπάτι του χθες επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Σπίρτζη: Μεγάλα κενά λόγια περί ευθύνης -με την οποία είπε ότι δεν έχει τσακωθεί- αλλά δεν έδωσε καμιά απάντηση για τις 7 παρατάσεις – καθυστερήσεις της επίμαχης σύμβασης στη διάρκεια της θητείας του» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, παραβλέποντας τις αναλυτικές εξηγήσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου επί των ημερών του.

Την ίδια στιγμή ο κ. Οικόνομου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε το πρωί της Τρίτης ότι ο «ο πρωθυπουργός δεν ήξερε», δεν έδωσε την παραμικρή εξήγηση για τις ευθύνες της κυβερνώσας παράταξης σχετικά με την παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ή τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

«Εμφάνισε στοιχεία για ένα ποσοστό δήθεν ολοκλήρωσης 68% συγχέοντας είτε σκόπιμα είτε από άγνοια πληρωμές με συστήματα που δήθεν λειτουργούσαν, όταν είναι γνωστό ότι μέχρι το 2017 είχε παραδοθεί μόλις το 32% του φυσικού αντικειμένου, μεγάλο μέρος του οποίου στη συνέχεια έπρεπε να αντικατασταθεί. Ενώ από εκεί και μέχρι το 2019 απολύτως τίποτα.  Παρότι επιχείρησε μια βουτιά πολλές δεκαετίες πίσω για να μιλήσει για το κράτος, δεν είπε ούτε κουβέντα για την ανάγκη αξιολόγησης στο δημόσιο και την επιβεβλημένη ρήξη με λογικές ασυδοσίας και παλαιοσυνδικαλισμού, που επιχειρούν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος δέσμιο των χειρότερων εποχών του. Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες χωρίς υποκρισία και υπεκφυγές» συμπλήρωσε ο ίδιος με το κόμμα της ΝΔ να αναπαράγει λίγο αργότερα με έτερη ανακοίνωσή του το ίδιο «ρεπερτόριο», αναφερόμενη σε τέσσερα δήθεν ψέματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν σωστά επί των ημερών του κι ότι το 2019 παρέδωσε έναν σιδηρόδρομο στον οποίο όλα λειτουργούσαν καλά. Για να υποστηρίξει, δε, τους ισχυρισμούς του, χρησιμοποίησε σειρά ψεμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ στη θέση του Ισίδωρου Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί (Video)

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός που… «δεν γνώριζε τίποτα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter