Πανικός στο Μπαλί από ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί – Εκκενώνονται σπίτια

Πανικός στο Μπαλί από ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί – Εκκενώνονται σπίτια

Περισσότεροι από 1.250 άνθρωποι στο Μπαλί της Ινδονησίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε ασφαλείς περιοχές καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί το ηφαίστειο στο όρος Γκούνουνγκ Άγκουνγκ, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Στην περιοχή του ηφαιστείου, στην περιφέρεια Κάρανγκ Άσεμ, παρατηρήθηκε πρόσφατα έντονη σεισμική δραστηριότητα, με τους ηφαιστειολόγους να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα. Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο δήλωσε ότι απαγορεύεται κάθε είδους δραστηριότητα στις επικίνδυνες περιοχές.

“Πρέπει να αποφεύγονται οι δραστηριότητες στην επικίνδυνη ζώνη, διότι το ηφαίστειο μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua). Πρόσθεσε ότι η αυξανόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει αναγκάσει πάνω από 1.250 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ οι Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εκκένωση και άλλων κατοικιών.

Το Μπαλί, το κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδονησίας, υποδέχεται περίπου 200.000 ξένους τουρίστες κάθε μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το ηφαίστειο Γκούνουνγκ Άγκουνγκ είναι ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, μια χώρα που έχει πάνω από 17.500 νησιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter