Πανόραμα ιρανικών ταινιών μικρού μήκους στην Αθήνα

Πανόραμα ιρανικών ταινιών μικρού μήκους στην Αθήνα

Μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν ό, τι πιο φρέσκο έχουν να επιδείξουν οι νέοι Ιρανοί μικρομηκάδες προσφέρει στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους το φετινό Big Bang International Short Film Festival και η t-shOrt.

Ο Ιρανικός κινηματογράφος, σημαντικό κεφάλαιο της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής με ταινίες από εμπνευσμένους δημιουργούς οι οποίοι, κόντρα στις ιδιαίτερες αντιξοότητες του συστήματός τους, παράγουν μια τέχνη ιδιαίτερη, είναι γνωστός στους σινεφίλ ως η «Ιρανική Κινηματογραφική Σχολή» με εκπροσώπους κορυφαίους δημιουργούς όπως οι Κιαροστάμι, Φαραντί και Παναχί. 

Το εν λόγω φεστιβάλ φιλοδοξεί να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό και τους Ιρανούς μικρομηκάδες που καταπιάνονται με μια ευρεία γκάμα θεμάτων που περιλαμβάνει τις οικογενειακές και ερωτικές σχέσεις, τις επιλογές που καλείται να κάνει μια μητέρα, τις γαμήλιες παραδόσεις, την διαφορετικότητα, αλλά και τον θάνατο, τις δολοφονίες, τον πόλεμο, το ISIS, τα παιδιά-θύματα του πολέμου στην Συρία, την προσφυγιά.

Θα διαγωνιστούν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής από το Ιράν, αλλά η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης είναι πως για πρώτη φορά θα παρουσιάσει στην Αθήνα μικρού μήκους ταινίες σημαντικών Ιρανών δημιουργών, όπως ο Ασγκάρ Φαραντί. Επιπλέον θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην ισότητα των δύο φύλων -ένα καυτό θέμα, ιδιαίτερα στην κοινωνία του Ιράν.

Το φεστιβάλ, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σκηνοθέτη και παραγωγό Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη, θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουνίου (Παρασκευή-Κυριακή) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.. Την Κυριακή 3/6, στην τελετή λήξης, θα απονεμηθούν τα βραβεία. To πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, animation και ένα ντοκιμαντέρ. Ώρες προβολών: 6 μ.μ., 8 μ.μ., 10 μ.μ.

Όλες οι πληροφορίες για το φεστιβάλ υπάρχουν στο www.shortfilm.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.bigbang.gr/iranianf ilms.asp?tab=1

Tο link για το trailer του BBISF:

https://vimeo.com/268870355

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter