Πάνος Καμμένος: «Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα ζει κάτω από μνημόνιο»

Πάνος Καμμένος: «Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα ζει κάτω από μνημόνιο»

«Η Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018 μπαίνει σε μια νέα εποχή» τόνισε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά την αποψινή τελετή βράβευσής του από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο.

«Περάσαμε μια οικονομική κρίση που έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της. Η Ελλάδα από το 2018 μπαίνει σε μια νέα εποχή. Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα ζει κάτω από μνημόνιο» τόνισε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας τη συμβολή του κόμματός του στην όλη προσπάθεια.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε το ΑΤΕΙ-Θ και τον πρύτανή του, καθηγητή Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, για την τιμή που τού επιφυλάχθηκε με την ύψιστη διάκριση του Ιδρύματος, το Μετάλλιο Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος», ιδιαίτερα, όπως τόνισε, «σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τη Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας, για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστι του ελληνικού έθνους.

»Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας. Η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992. Οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση η ομόφωνη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «oποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί» .

Στην ομιλία του, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στις «αλληλένδετες έννοιες» της Δημοκρατίας και της Παιδείας, σημείωσε πως «η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με την Εκκλησία αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και τον ίδιο ρόλο επιτελούν και σήμερα» και υπογράμμισε την ανάγκη «να σταματήσουμε την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η πατρίδα μας με την απώλεια των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό».

Το ΑΤΕΙ-Θ απένειμε το Μετάλλιο Α’ τάξεως του Ιδρύματος «Χρυσούς Αλέξανδρος» στον κ. Καμμένο ως «μία από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας» που «με τη συνεχή ενεργό παρουσία του, τις παρεμβάσεις του, την πείρα και το πολιτικό του αισθητήριο διακρίνεται για την πολύτιμη προσφορά του στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter