Πάνος Ρήγας: Σε άσχημη θέση η ΝΔ λόγω Σκοπιανού – Πώς σχολίασε την παραίτηση Σακελλαρίου

Πάνος Ρήγας: Σε άσχημη θέση η ΝΔ λόγω Σκοπιανού – Πώς σχολίασε την παραίτηση Σακελλαρίου

«Η ΝΔ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί αν επιτευχθεί συμφωνία θα βασίζεται στην εθνική γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και ταυτόχρονα θα διευκολύνει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, θα μειώσει τις εντάσεις στην δύσκολη περιοχή των Βαλκανίων και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 989”.

«Τώρα, λοιπόν, που οδηγούμαστε σε λύση η ΝΔ εφευρίσκει προβλήματα και λέει να μην ψηφιστεί η συμφωνία προτού αλλάξει το Σύνταγμά της η ΠΓΔΜ. Ούτως ή άλλως όμως, η όποια συμφωνία θα περιέχει έναν βασικό οδικό χάρτη, θα προβλέπει αλλαγές στο Σύνταγμα της γείτονος χώρας και θα έχει ισχύ μόνο εφ΄ όσον τηρηθεί στο ακέραιο από όλους. Αυτό θα πει διεθνής συμφωνία. Η όποια συμφωνία επιτευχθεί θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην ελληνική Βουλή», επισήμανε ο κ. Ρήγας.

Για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ο κ. Σακελλαρίου θα μπορούσε να δείξει αυτή τη μεγάλη “ευαισθησία” προς τους πολίτες πολύ νωρίτερα» και συνέχισε: «Καταρχήν, για την όποια παραβίαση δικαστικού απορρήτου έχει και ο ίδιος ευθύνη ως επικεφαλής του ΣτΕ. Γιατί, λοιπόν, δεν ενοχλήθηκε και δεν παραιτήθηκε τον Οκτώβρη του 2016, όταν είχαν συμβεί άλλες παραβιάσεις απορρήτου; Αυτή τη στιγμή, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του ως επικεφαλής του ΣτΕ, θα ήταν πιο λογικό να κάνει την αυτοκριτική του και όχι να παραιτηθεί. Δυστυχώς, η στάση του κ. Σακελλαρίου υπονοεί συγκεκριμένα πράγματα και συμβάλλει στις πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ. Θα τον συμβούλευα να είναι πιο προσεχτικός σε όσα λέει και να αναλογιστεί αν οι αποφάσεις του ήταν στο πλαίσιο της στήριξης των κοινωνικών τάξεων. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε, γιατί ουδέποτε έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Όλες οι αποφάσεις του ΣΤΕ πήγαν κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οπότε για ποια παρέμβαση ακριβώς μιλάμε;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter