Πάνος Σκουρλέτης: Υπάρχει συμφωνία στο 90% με τα τεχνικά κλιμάκια – Μέτρα ζητάει μόνο το ΔΝΤ

Πάνος Σκουρλέτης: Υπάρχει συμφωνία στο 90% με τα τεχνικά κλιμάκια – Μέτρα ζητάει μόνο το ΔΝΤ

“Δεν έχει τεθεί τέτοια απαίτηση εκ μέρους των δανειστών, τουλάχιστον ως μία συνισταμένη των απόψεών τους. Μόνο το ΔΝΤ εκφράζει την άποψη για μέτρα μετά το 2018, το 2019 και έπειτα. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν έχουν θέσει τέτοιο ζήτημα”.

Στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για την διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση και την επιμονή του ΔΝΤ σε νέα μέτρα. 

Ο κύριος Σκουρλέτης τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία η συζήτηση στα τεχνικά κλιμάκια, γιατί προετοιμάζει τη μεγάλη συζήτηση στο Eurogroup κλπ. Και επεσήμανε ότι: Εδώ υπάρχει μια συμφωνία της τάξεως του 90% με 95%.

“Δεν έχει τεθεί τέτοια απαίτηση εκ μέρους των δανειστών, τουλάχιστον ως μία συνισταμένη των απόψεών τους. Μόνο το ΔΝΤ εκφράζει την άποψη για μέτρα μετά το 2018, το 2019 και έπειτα. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν έχουν θέσει τέτοιο ζήτημα, τόνισε ο Υπουργός.

“Το θέμα είναι το εξής: Εάν, επαναλαμβάνω, μπορέσουμε αυτό το οποίο έχει φανεί τα τελευταία τρίμηνα του 2016, να επιβεβαιωθεί με πολύ υψηλότερους αριθμούς το 2017. Δηλαδή ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη στο 2% με 2,5% προφανώς θα γίνει ορατή και αισθητή σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Αυτό είναι το στοίχημα. Αυτό χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις, θέλει να μην σέρνεται η ιστορία της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, να μπούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τους πρώτους μήνες του 2017, στην ποσοτική χαλάρωση και θα σας έλεγα ότι αυτό δεν σχετίζεται τόσο με την πραγματική κατάσταση εφαρμογής του προγράμματος, αλλά είναι ένα πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στις ακραίες φωνές των δανειστών και την ελληνική κυβέρνηση. Είναι η πολιτική διάσταση της διαπραγμάτευσης”.

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: Η Νέα Δημοκρατία υπέστη πανωλεθρία σε όλα τα επίπεδα, στο κοινωνικό, στο πολιτικό, στο προγραμματικό, διότι δεν είχε να πει τίποτα και μάλιστα βγήκε και με μία κριτική αντιφατική μέσα σε μία εβδομάδα. Από τη μία ταυτίστηκε απόλυτα με όλη την γκρίνια και την εμπάθεια του Σόιμπλε, αυτό έκανε, δεν έκανε τίποτα άλλο, και έρχεται μετά από μία εβδομάδα προσπαθώντας να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου, να κατηγορήσει την κυβέρνηση για υποταγή στον Σόιμπλε.

Όταν ρωτήθηκε για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, ο κύριος Σκουρλέτης απάντησε: Ορισμένα πράγματα δεν αποτυπώνονται άμεσα, χρειάζεται και κάποιο διάστημα για να εμπεδωθούν, αλλά φάνηκε στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Μια μικρή σχετική υποχώρηση της ΝΔ. Αλλά το ζητούμενο για τις δημοσκοπήσεις δεν είναι τώρα τι αποτυπώνεται εκείνη η στιγμή. Το διαχρονικό στοιχείο είναι ένας μεγάλος όγκος ψηφοφόρων, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από οποιοδήποτε κόμμα. Και είναι κυρίως άνθρωποι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το ποιοτικό στοιχείο, το πολιτικό που βαραίνει στις δημοσκοπήσεις

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη Σκουρλέτη Εδώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter