Πανούσης για υπόθεση serial killer στην Κύπρο: «Ίσως του αρέσει αυτή η προβολή»

Πανούσης για υπόθεση serial killer στην Κύπρο: «Ίσως του αρέσει αυτή η προβολή»

Για την υπόθεση του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά στην Κύπρου ο οποίος φαίνεται να έχει ομολογήσει για τουλάχιστον επτά φόνους, μίλησε ο εγκληματολόγος, Γιάννης Πανούσης. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο News24/7 στους 88,6 είπε πως υπάρχουν χαρακτηριστικά serial killer αλλά πρώτα πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία ώστε να υπάρξει ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός έκανε λόγο για πολυκτονίες και μένει να αποδεχθεί αν ήταν μόνος του ή δρούσε στο πλαίσιο ομάδας, όπως και τα κίνητρά του: δηλαδή, αν υπήρχε φυλετικό μίσος ή άλλο ειδικό κίνητρο. 

«Πρέπει να απαντηθεί γιατί ενεργοποιήθηκε η εγκληματική του δραστηριότητα» είπε ο κ. Πανούσης για να προσθέσει ότι όλα τα στοιχεία θα πρέπει να αναζητήσουν ψυχίατροι αφού ξεκαθαρίσει η υπόθεση από την αστυνομία.

«Κάτι ενεργοποιήθηκε μέσα του, αν υπήρχε και ήταν εν υπνώσει πρέπει να το δει ψυχολόγος, αν ενεργοποιήθηκε τώρα από κάποια αφορμή, πάλι θα πρέπει να το δει ψυχολόγος». Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι ίσως του αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα και, όπως είπε χαρακτηριστικά «ίσως να γλεντάει αυτήν την προβολή».

Τα χαρακτηριστικά του serial killer, είπε, είναι η διάπραξη της δολοφονίας στον ίδιο τόπο, ίδιο χρόνο και ίδια χαρακτηριστικά θύματος. Ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Πανούσης είναι γιατί κάνει αυτά τα εγκλήματα τώρα στα 35 του και όχι στα 25 του.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο φερόμενος δράστης τρενάρει τη διαδικασία και αργεί να ομολογήσει τις δολοφονίες είπε ότι ίσως να θέλει να κρατήσει το θέμα «ψηλά» για την δική του προβολή.

Ομολόγησε επτά φόνους ο serial killer

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση αφού σύμφωνα με το Sigmalive.com, ο 35χρονος φαίνεται να ομολόγησε χθες το θάνατο επτά γυναικών..

Πρόκειται για:

-Την 38χρονη Mary Rose, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό.

-Την 6χρονη κόρη Μary Rose, Sierra, η οποία αγνοείται, με τις έρευνες να εστιάζονται στη λίμνη του Ξυλιάτου.

-Την 28χρονη Arian Palanas Lozano.

-Την 30χρονη Maricar Valdez Arquila.

-Μια άγνωστη γυναίκα πιθανόν από το Νεπάλ ή την Ινδία το πτώμα της οποίας υπέδειξε στο πεδίο βολής της Ορούντας.

-Μια μητέρας από την Ρουμανία.

-Και την ανήλικη κόρης της.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Mary Rose, είναι η μοναδική που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα. Από εκεί και πέρα η Αστυνομία εντόπισε άλλες δυο σορούς. Μια στο Μιτσερό και μια στο πεδίο βολής της Ορούντας όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία.

Ως εκ τούτου, τη δεδομένη στιγμή αναζητούνται άλλες τέσσερις σοροί. Της εξάχρονης Siera, της Arian Palanas Lozano ή της Maricar Valdez Arquila και της μητέρας από την Ρουμανία μαζί με την ανήλικη κόρη της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter