ΣΥΡΙΖΑ: Πανστρατιά για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Πανστρατιά για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στην πρώτη Κυριακή των εκλογών, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, εστιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε δημοκρατική πανστρατιά τους πολίτες προκειμένου να φύγει, όπως λένε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην Κουμουνδούρου προφανώς και γνωρίζουν ότι η απλή αναλογική πολύ δύσκολα βγάζει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, αλλά όπως λένε χαρακτηριστικά φέρνει πιο κοντά το αίτημα για πολιτική αλλαγή σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έρθει πρώτος.

Διότι απλά η πρωτιά ή ακόμη και μια οριακή ήττα την πρώτη Κυριακή θα εγγράψει ισχυρές υποθήκες στον κρίσιμο τομέα των εντυπώσεων. Αφενός θα καταρρίψει το δημοσκοπικό αφήγημα όλου του προηγούμενου διαστήματος ότι εν μέσω θυέλλης (σε όλα τα πεδία) για τους πολίτες η ΝΔ προηγείται δέκα μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο για τους ψηφοφόρους.

Αφετέρου θα ενεργοποιήσει την κρίσιμη μάζα των «δεν ξέρω, δεν απαντώ», «όλοι ίδιοι είναι» και «δεν αλλάζει τίποτε». Γι’ αυτό θέλουν να είναι πρώτοι με καθαρή διαφορά για μια ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν, παρά τα προβλήματα, ότι η δεύτερη φορά δεν θα είναι ίδια. Ούτε η υποχρέωση των μνημονίων υπάρχει, όπως λένε, ούτε η τρόικα και οι θεσμοί είναι εγκατεστημένοι στο Χίλτον, ενώ και τα κονδύλια (πακέτα ανάπτυξης) υπάρχουν, απλώς είναι θέμα αν διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία ή σε μερικά καρτέλ μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Γιατί ζητά εκλογές εδώ και καιρό

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ζητούν εδώ και καιρό εκλογές και εκφράζουν την ανησυχία τους για μια σειρά από λόγους.

Επειδή στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια ΙΧ πολιτική και κάνει τη χώρα μέρος της κρίσης. Και επειδή ο πληθωρισμός τρέχει με 12% και αν συνεχιστεί για πολύ αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε κοινωνική κρίση.

Επειδή την αστάθεια δεν τη γεννά ένα εκλογικό σύστημα δίκαιο, όπως η απλή αναλογική, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται κάθε φορά.

Επειδή η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί από προοδευτική κυβέρνηση.

Για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να υπάρξει πολιτική αλλαγή προϋπόθεση είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Παράλληλα, στέλνουν και μήνυμα στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ότι τους πρωθυπουργούς τούς εκλέγει ο λαός. Και πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Ετσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορεί ένα τρίτο κόμμα να θέτει τέτοια ζητήματα αλλά όχι θέματα πολιτικών. Ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του. Αν χρειαστεί δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, η ευθύνη θα βαρύνει αυτούς που οδήγησαν εκεί τα πράγματα.

Βατερλό για τα εθνικά στη Μαδρίτη

Εξηγώντας την αντίδραση του προέδρου, που είπε ότι αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός –την ίδια μέρα είχε βγει και το «Τurkaegean»–, θα γυρνούσε από τη Μαδρίτη με τα πόδια, στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν:

«Ο Μπάιντεν είπε ότι όχι μόνο θα εκσυγχρονιστούν τα τουρκικά F-16, αλλά σκέφτονται να πουλήσουν και νέα στην Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πριν από μήνες στη Βουλή ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Εδώ υπάρχουν δύο σενάρια: ή ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τη θέση Μπάιντεν και είπε ψέματα ή, ακόμη χειρότερα, ο Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα τα δίνει όλα στις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ πουλούν αεροπλάνα στην Τουρκία για να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Ο Μπάιντεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα περάσουν από το Κογκρέσο. Τον Νοέμβρη στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να μην είναι ευνοϊκοί για μας και να μην είναι εκεί ο γερουσιαστής Μενέντεζ».

Θυμίζουν παράλληλα ότι τα F-16 εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική κίνηση που θωρακίζει το Αιγαίο. «Ολα τα άλλα είναι για το αύριο. Μέσα σε 18 μήνες ο κ. Μητσοτάκης έχει κλείσει συμφωνίες 14 δισ. σε εξοπλισμούς για την επόμενη δεκαπενταετία». Γι’ αυτό και αναρωτιούνται: «Είναι δυνατόν να δηλώνουμε ικανοποιημένοι που δεν έθεσε θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ο Ερντογάν; Τόσο χαμηλά έχει πέσει ο πήχης;».

Ακρίβεια, λογαριασμοί και εκλογές

Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στην οικονομία. Οπως λένε, στην Ευρώπη ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει με 39% και στην Ελλάδα με 62% κι αυτή η διαφορά είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορούν μέχρι και οι δικοί του διορισμένοι στις ανεξάρτητες αρχές ότι άφησε τα καρτέλ ανεξέλεγκτα.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές τον Σεπτέμβρη. Γι’ αυτό και καλούν για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να σταματήσει την υποκρισία, να ορίσει ημερομηνία εκλογών, να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, να ορίσει αν θέλει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών από τώρα ή τον τελευταίο μήνα πριν από τις εκλογές και να συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ισότιμη προβολή των κομμάτων στα ΜΜΕ, διότι, όπως λένε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να έχει προβολή 75%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% και τα άλλα κόμματα 9%, με βάση τα στοιχεία του ΕΣΡ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter