Πάντειος: Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «το μέλλον της ΝΑ Ευρώπης»

Πάντειος: Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «το μέλλον της ΝΑ Ευρώπης»

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Αναστοχασμοί για το μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» διοργανώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 6 μμ, στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, ο πόλεμος στην Ουκρανία ξανάφερε στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της Διεύρυνσης. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης και 16ης Δεκεμβρίου 2023, το θέμα αυτό θα έχει κεντρική θέση: προβλέπεται να ληφθεί απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, αλλά και να συζητηθούν σημαντικές προτάσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που συνδιοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Η συζήτηση οργανώνεται με αφορμή την έκδοση του τόμου με κείμενα Υπουργών Εξωτερικών της περιοχής αλλά και διεθνών προσωπικοτήτων με ενασχόληση στα βαλκανικά ζητήματα τον οποίον επιμελήθηκαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Dmitar Bushati (εκδόσεις Ευρασία, 2023). Συμμετέχουν οι δυο επιμελητές του τόμου, πρώην Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας αντίστοιχα, καθώς και ο Nikola Dimitrov, πρώην ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, καθώς και η Vesna Pusic, πρώην ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κροατίας.

Η ανταλλαγή απόψεων θα επικεντρωθεί τόσο στην σημερινή κατάσταση, όσο και στις προοπτικές και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.

Η συζήτηση θα συντονιστεί από την Μαριλένα Κοππά, Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου αλλά και συμβολής του σε ένα γόνιμο διάλογο για το μέλλον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter