Πανθεσσαλικό: Εικόνες λεηλασίας – Μετράει τις πληγές του

Πανθεσσαλικό: Εικόνες λεηλασίας – Μετράει τις πληγές του

Εικόνα λεηλασίας και καταστροφής παρουσιάζει το «Πανθεσσαλικό Στάδιο» του Βόλου, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Οι ζημιές είναι τεράστιες τόσο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και στον υπερσύγχρονο τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον υπεύθυνο του «Πανθεσσαλικού»,Τάσο Μιλάνο, ο οποίος δεν έκρυψε τη στενοχώρια του και τον προβληματισμό του για όσα συνέβησαν και για το πώς θα αποκατασταθούν οι ζημιές και πώς θα επισκευασθεί το στάδιο.

Η μανία των ανεγκέφαλων οπαδών δεν είχε όρια, αφού στο «Πανθεσσαλικό» καθώς έχουν καταστραφεί ή καεί:

– Αποκολλήθηκαν και καταστράφηκαν 2.000 περίπου καθίσματα.

– Καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν όλα τα WC του σταδίου, αλλά και περιμετρικά.

– Κάηκαν οι χημικές τουαλέτες που είχαν τοποθετηθεί επιπλέον.

– Αποξηλώθηκαν και εκλάπησαν μεταλλικές κατασκευές, δηλαδή κιγκλιδώματα και ικριώματα.

– Καταστράφηκαν οι πυροσβεστικές φωλιές και οι κρουνοί του σταδίου.

– Εκλάπησαν ή καταστράφηκαν οι κάμερες ασφαλείας του σταδίου.

– Καταστράφηκε μεγάλο τμήμα του ταρτάν του «Πανθεσσαλικού».

– Λεηλατήθηκαν ο εξοπλισμός του σταδίου και όλες οι αίθουσες του ΓΣ «Νίκη Βόλου».

Η πρώτη, αλλά όχι πλήρης εκτίμηση των ζημιών που υπέστη το στάδιο του Βόλου ανεβάζει το κόστος των επιδιορθώσεων στις 300.000 ευρώ. Το ποσό μπορεί να ανέβει πολύ περισσότερο εφ’ όσον καθαρισθεί το γήπεδο και αποκαλυφθούν όλες οι ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Μιλάνο, την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ η οποία, κατά τον ίδιο, θα κληθεί για να πληρώσει τα «σπασμένα», αφού ήταν η διοργανώτρια Αρχή και της παραχωρήθηκε το στάδιο για τη διεξαγωγή του τελικού.

Μάλιστα ο κ. Μιλάνος τονίζει πως, όταν η μανία των ανεγκέφαλων είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ εισέβαλαν σε αίθουσα όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα ball boys, δηλαδή τα παιδάκια που μαζεύουν τις μπάλες και απειλήθηκαν από τους εισβολείς και χρειάστηκε η επέμβαση του ιδίου για να προστατευθούν τα παιδιά.

Σήμερα στο στάδιο έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού και σε αυτή την επιχείρηση βοηθά με τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του ο δήμος Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι το «Πανθεσσαλικό» είναι ένα καινούργιο στάδιο -ίσως το ομορφότερο όπως είχε χαρακτηρισθεί για την αρχιτεκτονική του- καθώς κατασκευάσθηκε το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter