Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο ά 2μηνο του '19 - Επιτακτική νέα ρύθμιση της εφορίας

Επιτακτική είναι η ανάγκη τελικά της θέσπισης νέας ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο, μετά τα τελευταία στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα των φορολογούμενων. 

Μέσα στους πρώτους δύο μήνες δημιουργήθηκαν νέα φέσια προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 2,147 δισ. ευρώ. Μόνο τα χρέη προς την Εφορία ανέρχονται σε 2,038 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 714 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, εξέλιξη η οποία μπορεί να συνδέεται με την προσδοκία των φορολογουμένων για τη νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, μαζί με τις συσσωρευμένες οφειλές των προηγούμενων ετών, διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο σε 104,652 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 18,251 δισ. έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», περιορίζοντας το «πραγματικό» ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο σε 86,4 δισ. ευρώ.

Μέσω των κατασχέσεων κατά το πρώτο δίμηνο του έτους η ΑΑΔΕ εισέπραξε κάτι λιγότερο από 900 εκατ. ευρώ. Εισπράχθηκαν 652 εκατ. ευρώ από τα «παλαιά» ληξιπρόθεσμα χρέη και περίπου ένα στα 10 ευρώ των «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων χρεών (ποσοστό 11,3%), με τις εισπράξεις από αυτό το μέτωπο στα 229 εκατ. ευρώ.

Υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βρίσκονταν τον Φεβρουάριο 1.186.380 φορολογούμενοι ή ποσοστό 64,58% των οφειλετών στους οποίους μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.